Güzelyurt Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’nın 1-4 Ekim tarihleri arasında Fas’ın başkenti Rabat kentinde düzenlenen zirve toplantısına katıldı. Zirvede başkanlık seçimi, çalışma toplantıları ve sunumlar gerçekleştirildi.

Özçınar,  Belediyenin, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’nın Aralık ayında Konya’da gerçekleştirilecek toplantısına da katılacağını bildirdi.  Özçınar, Fas’taki temaslarını tamamlayarak önceki gün yurda döndü.

TOPBAŞ İKİNCİ KEZ BAŞKAN SEÇİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Dünya Başkanlığı'na 2016 yılına kadar görev yapmak üzere yeniden seçildi.
         
Fas'ın Rabat kentinde yapılan Dünya Kongresi'ne 130’a yakın ülkeden 3 binden fazla yerel lider katıldı. Belediye başkanları ve bölgesel yönetimlerin liderlerinin katıldığı kongrede, Dünya Başkanlığı seçimine Kadir Topbaş rakipsiz girdi.

Genel merkezi İspanya’nın Barselona kentinde olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı, “Demokratik yerel yönetimin birleşik sesi ve dünya ölçeğinde savunucusu olmak ve yerel yönetimler ve uluslararası topluluk ile işbirliği içinde, değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını korumak” amacıyla 2004’ten beri fiilen faaliyetlerini sürdürüyor.

Editör: TE Bilisim