Temiz Toplum Derneği (Toparlanıyoruz Hareketi)'nden yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

Bugüne değin uzun yıllar en temel hizmetlerin dahi götürülmediği Karpaz insanının ve mahrumiyet bölgesi haline dönüştürülen Karpaz'ın çevreye gerekli özen gösterilerek ve ülkenin tamamının yararı düşünülerek hizmet götürülmesine tam destek verdiğimizin bilinmesini isteriz. Duyarlı bireyler olarak kendimize olan saygımız ve topluma olan sorumluluğumuz gereği sesimizi çıkartıyoruz. Dün gerçekleşen eylem tarafları karşı karşıya getirmesi açısından provokasyon tehlikesi taşımaktadır. Bu konuyu önleme amaçlı; Temiz Toplum Derneği (Toparlanıyoruz Hareketi) olarak Dipkarpaz Belediyesi ve orada görev yapan polisler hakkında, İçişleri Bakanlık ve Polis Genel Müdürlüğü’ne yapmış olduğumuz şikâyet ek’tedir. Bu konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Sunmuş olduğumuz metin aşağıdadır.


KKTC İÇİŞLERİ VE YEREL YÖNETİMLER BAKANLIĞI’NA,


27 Ocak 2013 tarihinde Karpaz Bölgesinde yol yapım çalışmaları nedeniyle yapıldığı söylenen doğa katliamını yerinde görmek ve incelemek üzere Temiz Toplum Derneği olarak bölgeye gittik. Amacımız olay mahallini görüp görüşlerimizi halk ile paylaşmaktı.

Bölgeye vardığımızda bir grubun kamu yolunu araçları vasıtasıyla ve fiziksel olarak kapattığını gördük. Kamu kurumları ve/veya Belediye’ye ait hoparlörlerden halkı isyana teşvik edici yayınlar yapıldı. Oraya yurdun dört bir yanından gelen çok iyi niyetli insanımıza ve bize; “Çapulcu, Rumcu, Dinsiz” diye anons yapılarak halkı isyana teşvik ettiklerinden Belediye Başkanı ve/veya belediye görevlileri ve/veya yetkili görevlileri suç işlemişlerdir. Bu konuda mezkûr fiilleri işleyenler aleyhine soruşturma açılıp sorumluların Mahkemeye sevk edilmesini talep etmekteyiz.

Diğer bir konu polis ile ilgilidir. Orada güvenliği sağlamakla, yolu açmakla, halkı yatıştırmakla görevli olan polis topluluğu ve Kaymakam görevini kesinlikle yerine getirmeyerek ve/veya pasif davranarak orada bulunan vatandaşın güvenliğini tehlikeye atmıştır ve/veya görevini yapmaktan imtina etmiştir. Bu konuda görevini yerine getirmeyen ve kamu yolunun açılmasını sağlamayan oradaki yetkili polisler aleyhine soruşturma açılmasını ve sorumluların yargılanmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde bugün gerekli soruşturmalar yapılıp ilgililer aleyhine yasal işlemler yapılmadığı takdirde bundan sonra daha büyük olaylar çıkmasına olanak sağlayabilir.

Saygılarımızla,
Cenk Diler

Temiz Toplum Derneği As Başkanı


Editör: TE Bilisim