Toparlanıyoruz Hareketi’nden yapılan açıklamada, Cumhuriyet Meclisi’nin geçen yıl oy birliğiyle değiştirdiği Siyasal Partiler Yasası’nın meydana getirdiği önemli noktalardan birinin siyasi partilerin genel kongreleri sonrası kesin hesaplarının Sayıştay yardımıyla Yüksek Mahkeme Başkanlığı tarafından denetlenmesi olduğu kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu yasa uyarınca, kesin hesapların öngörülen sürede Yüksek Mahkeme Başkanlığı’na sunmayan siyasi partilerin genel başkanı veya yetkilendirdikleri bir kişinin sorumlu tutularak 5 yıla kadar hapis cezası verilmesini düzenlendiği kaydedilerek, 2015 yılında kongre gerçekleştiren CTP, UBP ve TDP’nin kongreden en geç iki ay içerisinde kesin hesap bildiriminde bulunması gerektiğinin altı çizildi.

Açıklamada, “Bugün Yüksek Mahkeme Başkanlığı’na yapmış olduğumuz bir dilekçeyle bu yıl içerisinde genel kongrelerini gerçekleştiren siyasal partilerin - CTP BG, UBP ve TDP – değiştirdikleri Siyasal Partiler Yasası’na uygun bir şekilde kesin hesap bildirimi yapıp yapmadıkları konusunda bilgi talep etmiş bulunuyoruz. Yüksek Mahkeme Başkanlığı’nca tarafımıza verilecek olan cevabı kamuoyuyla paylaşacağız.” denildi.
Editör: TE Bilisim