Kıbrıs Türk toplumuna hizmet etme yerine, AKP’ye yağcılık ve yalakalığı tercih eden işbirlikçi UBP hükümeti, her alanda olduğu gibi eğitimi de gözden çıkarmıştır.

Yağcılık uğruna AKP’nin şeriat çığırtkanlığı çerçevesinde dini eğitime ve cami inşaatlarıyla özel okullara kaynak aktarmaya devam edilirken, devlet okulları ihmale uğramaya devam etmektedir. Devlet okullarının temel ihtiyaçlarını bile karşılamaktan kaçınan işbirlikçi UBP hükümeti ilkokul ve anaokullarında eksik bulunan 31 müdür ve müdür muavini mevkisini doldurmamakta ısrar etmektedir. Okullardaki öğretmen ihtiyaçlarını bile Aralık ayında, sendikamızın eylem ve grevleri ile tamamlamak zorunda kalan anlayış, yönetici kadrolarının doldurulması için de bizlerin eylem yapmamızı mı beklemektedir? Her alanda partizanlığı öne çıkaran, yaptığı yasadışı gereksiz istihdamlarla, koltuğunu korumaya çalışan işbirlikçi UBP hükümeti, eğitim gibi geleceğimizle ilgili konuda duyarsız kalmakta ısrar etmektedir.

Kamu Hizmeti Komisyonu’nu işlevsiz bırakıp, partizanca atamalara hız veren anlayış, toplumun gözü önünde suç işlemeye ve suça teşvik etmeye devam etmektedir. Yolsuzluk, usulsüzlük ve sahte imza olaylarına karışanları koruyan işbirlikçi UBP hükümetine, polis ve savcılık da göz yummaktadır. Kamu Hizmeti Komisyonu eski başkanı Sn. Çetin Uğural’ın polise yaptığı ihbarlar ne durumdadır? Hakkında soruşturma açılıp mahkemeye sevkedilen sınav müdürü Emir Emirkanı ve Kamu Hizmeti Komisyonu üyesi Mustafa Tokay niçin hala daha mahkeme önüne çıkarılmamıştır? Sn. Eroğlu neden hala daha Kamu Hizmeti Komisyonu üyelerini atamamıştır? Tüm bu sorular yanıt beklerken aslında Kamu Hizmeti Komisyonu’nun devre dışı bırakılmasının hedeflendiği açıktır. Bu konu okul yöneticisi ataması için mazeret gösterilerek okullar yöneticisiz bırakılmaktadır.

Talebimiz net ve açıktır. Okullarımızda eksik olan 31 müdür ve müdür muavini mevkisi derhal münhal açılarak doldurulmalıdır. Bu yapılmadığı taktirde her türlü demokratik eylemi yapmaktan kaçınmayacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşmayı bir görev bilmekteyiz.

Şener Elcil
KTÖS
Genel Sekreteri
Editör: TE Bilisim