TMT Derneği Başkan yardımcısı Celal Bayar’ın verdiği bilgiye göre, dün saat 10.00’da Dernek merkezinde gerçekleştirilen ziyarette, ilk konuşmayı Emekli General Cumhur Evcil yaptı.

EVCİL

Konuşmasında bugünlere kolay gelinmediğini 1965 yılında kendisinin de Kıbrıs’taki mücadelede yer aldığını ve Mücahit’in üstün bir meziyetle görev yaptığına şahit olduğunu vurguladı.

Evcil, bugün özgür ve egemen bir devlet yaratıldığını ve bundan geriye dönüş değil daha da ileriye gidileceğine inancını dile getirdi ve şehitleri rahmetle andığını, gazileri şükranla selamladığını kaydetti.

BORA

TMT Derneği Başkanı Yılmaz Bora da yaptığı konuşmada 69 yıl önce Rumların ENOSİS yaygaralarına karşı, Kıbrıs Türk halkının, Ada’nın dört bir yanından coşku ile gelip Lefkoşa’da Selimiye Meydanı’nda dünyaya ENOSİS karşıtlığını haykırdığını hatırlattı.

Bora 69 yıl önce ENOSİS’e karşı ortaya konan kararlı tutumun aynen korunduğunu ve gelinen bugünkü bağımsız devlet aşamasından geri bir adımın söz konusu olmadığını dile getirdi.

Bora, 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekâtı ile Kıbrıs’ın tümüne barış, huzur, güveni getirdiği gibi 50 yıldan beri BM parametreleri çerçevesinde aranan çözümün de geldiğini kaydetti.

Daha sonra karşılıklı hediye teatisinde bulunuldu ve izaz ikramla ziyaret sona erdi.

Editör: TE Bilisim