Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) Kalavaç köyünde örgüt kurdu.

Örgütün kurulması dolayısıyla köyde yapılan kongrede örgüt başkanlığına Şevket Davulcu getirildi.

Örgüt yönetimi ise Cevdet Çelik, Halkan Bozat, Ali Cengiz Kanuni, Ahmet Çelik ve Hüseyin Y. Davulcu’dan oluştu.

TKP-Yeni Güçler’den yapılan açıklamaya göre, kongrenin açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Davulcu, geçmişte TKP’nin Kalavaç’ta en örgütlü partilerden biri olduğunu söyledi.

“Kendini TKP’nin ardılı diye sunmaya çalışan partilerin Kalavaç’ta bir tek üyeye bile sahip olmadığını” ifade eden Davulcu, bu boşluğun TKP Yeni Güçler ile doldurulduğunu ve bügün Kalavaç’ta en güçlü partilerden bir durumunda olduklarını kaydetti.

Kongrede konuşan Genel Başkan Mehmet Çakıcı da, sosyal demokrasiyi benimseyip yaşam biçimi olarak seçen Kalavaç’ta güçlü bir örgüt kurulduğunu görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

“TKP Yeni Güçler’le oluşacak halkın iktidarında birinci yılın sonunda kandi ayakları üzerinde duran bir ekonomiyi hayata geçireceklerini” kaydeden Çakıcı,
“Halkın iktidarının kimseye minnet borcu yoktur, o nedenle kimseden çekincesi veya korkusu da yoktur. Bu bülkede ilanihaye vergi muafiyeti tanınan dev iletmeler var. Bu kabul edilemez. Halkın İktidarı vergi muafiyetini 5 yıl ile sınırlayacak ve büyük paralar kazanan dev işletmelerden vergi alacaktır”dedi.

Toplanacak vergi miktarının en az 150 milyon TL olacağını ifade eden Çakıcı, Türkiye’den yapılan yıllık katkının da bu civarda olduğunu, hükümetlerinin birinci yılı tamamlanırken kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomiye sahip alacaklarının söyledi.

Kalavaç Örgüt Başkanlığına seçilen Şevket Davulcu da, TKP’li bir ailenin çocuğu olarak doğduğunu ve bu parti çalışmaları içinde büyüdüğünü belirterek, bundan sonra da aynı parti içinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim