Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binası ile ilgili yaptıkları çalışma ve istişarelerden sonra topluma müjdeli haberler vereceklerini söyledi.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrolarının üçüncü tur oyunu olan "Ayrılık" ın gala gecesi Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Oyunu, salonu tamamen dolduran tiyatroseverlerin yanısıra Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren de eşleri ile birlikte izledi.

Bakan Kutlu Evren, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrolarının önemli işlere imza attığına dikkat çekerek geçtiğimiz yıl sahnelenen oyunlarla birlikte bu yıl da tiyatroseverlerin yoğun ilgisini gördüklerini söyledi.

Oyunda emeği geçenleri kutlayan Evren, tiyatroların varlığının tüm topluma büyük bir güç verdiğini ifade etti.
Evren, yıllardır çeşitli sorunlar nedeniyle bir türlü hayat bulmayan Tiyatrolar Binasının ülke kültür ve sanatının büyük bir yarası olarak durduğunu söyledi.

Bakan Evren, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrolarının günümüz koşullarına uygun modern bir binaya kavuşması adına yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini, yaptıkları istişaraler sonucunda topluma çok yakında bu konuda müjdeli haberler vereceklerini bildirdi.

GÜÇLÜSOY:"4.TUR OYUN İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI"
Oyun sonrası konuşan Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı Koordinatörü Durali Güçlüsoy da uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkan oyundan dolayı emeği geçenleri kutlarken, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları olarak 4.tur oyun için de hazırlıklara başladıklarını söyledi.

AKDENİZLİ: "İZLEYİCİİLE SICAK BULUŞABİLEN BİR OYUN"
Yönetmen Zerrin Akdenizli, oyunun modern toplumda çağdaş insanın eksik yanlarını gösterdiğini ifade ederek, teknolojik gelişme ile ilerleyen dünyaya uyumsuz hale gelen insanın komedisinin canlandırıldığını belirtti.
Akdenizli, oyunun basit bir komediden çok içeriği ve eleştirisi olan bir yapıda olduğuna vurgu yaparak alışılmış drama tarzının dışında modern yazılmış bir tarz olarak izleyici ile sıcak buluşabilen bir oyun olduğunu söyledi.

CAŞGİR: "OYUN, TOPLUMUN BİR YANSIMASI"
Oyunda rol alan sanatçılardan Cevahir Caşgir, oyundaki kadın ve erkek figürünün aslında toplumun bir yansıması olduğunu belirterek, herkesin kendini bulabileceğini belirtti.
Caşgir, oyunda çok güzel mesajlar olduğunu belirterek hayatta bazı şeylerin aslında bizleri ne kadar etkilediğinin vurgulandığını söyledi.

SAMER:"SEYİRCİ İLE BULUŞAN BİR OYUN"
Bir diğer sanatçı Mehmet Samer de, oyunla ilgili izleyicilerden gelen geri dönüşlere bakıldığında sahne gerçekliğinin aslında izleyicilerin hayatındaki gerçekleri yansıttığının görüldüğünü söyleyerek oyunun tamamen seyirciyle buluşan bir oyun olduğunu söyledi.


.
 
Editör: TE Bilisim