Şeherlioğlu, bu konuda bir ay içerisinde olumlu adım atılmadığı takdirde grev dahil her türlü sendikal eyleme başvuracaklarını da açıkladı.

Tıp-İş Başkanı Şeherlioğlu Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’ye gönderdiği mektupta, yürürlükte olan teşkilat yasalarında boş olan hekim ve terfi kadrolarının münhal ilan edilmesi ile ilgili Sağlık Bakanlığıyla varılan mutabakatlara rağmen, bu konuda hiçbir gelişme olmamasını eleştirdi.

Hükümet ettikleri dönemde Sağlık Bakanlığı dahil birçok kurumda istihdamlar yapılırken hekimlerin bu istihdamın dışında tutulduğunu savunan Şeherlioğlu, acil ihtiyaç olduğu halde hekim kadrolarının ilan edilmediğini kaydetti.

Birçok klinik branşta hekim ihtiyacının geçici kadrolarla tamamlanmaya çalışıldığını, terfi kadrolarının vekalet ya da yasadışı görevlendirmelerle sürdürüldüğünü belirten Şeherlioğlu, “Tıp İş Sendikası bu politikanın tasarruf politikasından öte hekim onurunu zedeleyen bir uygulama olduğuna inanmaktadır” dedi.

Şeherlioğlu, ortaya çıkacak mağduriyetleri önlemek için hükümeti sendikanın bu konudaki taleplerine duyarlı olmaya çağırarak, istihdam politikalarından hükümetin sorumlu olduğunu kaydetti.
Editör: TE Bilisim