Kamu hekimlerinin özel hasta bakmalarını düzenleyen ve geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu'ndan geçen tüzüğün baş mimarlarından olan, ancak tüzüğün alel acele hazırlandığı için hatalarla dolu olduğunu sonradan farkeden ve aldığı tepkiler üzerine tüzüğü sahiplenmekten vazgeçen ve hatta habersizmiş gibi davranan Sayın Tıp-İş başkanı, akıl tutulmasına girmiştir.

Aylardır bu tüzüğün Sağlık Bakanlığı, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ve Tıp-İş ile birlikte hazırlandığını sağır sultan duymuştur. Ancak bu tüzüğün içeriği sır gibi saklanmış ,Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği'nin tüzüğü ele geçirmesi ile tüzük son hali ile adeta bir ucubeye çevrilmiştir.. Sayın Tıp-İş Başkanı'nın bu tüzüğe sitem etmesinin altında yatan tek neden, kamu hastalarına keyiflerince, kayıtsız ve hesapsız bakma planlarının suya düştüğünü geç de olsa görmesidir.

Tıp-İş'in doymayan sağlık saltanatının sekteye uğraması, başkanını paniğe sürüklemiş olmalıdır ki, tüzükle elde edemediği ''sağlık sistemini Tıp-İş leyhine özelleştirme emeline'', yine meşhur eylemleri ile halkımızı mağdur ederek ulaşmaya çalışmaktadır. Sayın Tıp İş Başkanı bu tüzük bizzat sen ve taşeronun KTTB Başkanı tarafından hazırlanıp Sağlık Bakanlığına sunulmadı mı..

Ülkemizin sağlık sisteminin artık, sadece kendi uhdesinde olmadığını bilmesi, halkımızın sağlığını kendi siyasi emellerine daha fazla alet etmemesi. Sayın Tıp-İş başkanı için daha isabetli bir tercih olacağı kanaatindeyiz.

Diğer taraftan, Sayın Sağlık Bakanı'nı, bu ucube tüzükle daha fazla zaman kaybetmeden, mahkeme kararına sadık kalmasını, siyasi kariyerini riske sokacak manevralardan kaçınarak, tam gün ve genel sağlık sigortası üzerine daha ciddi eğilmesi gerekliliğini tüm kamuoyu ile paylaşırız. Saygılarımızla. 

Dr. Remzi Gardiyanoğlu

K.T. Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı

Editör: TE Bilisim