İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, ülkedeki kan ihtiyacını bir nebze olsun gidermek amacıyla düzenlenen 19-65 yaş vatandaşların yanı sıra İskele Belediye personelinin de destek verdiği kampanya 10.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun öncülüğünde Kuzey Kıbrıs Thalassaemia Derneğİ’ne bağışlanmak üzere 16 ünite kanın toplandığı kampanyada, ayrıca lokma satışı da yapılarak, elde edilen gelir bölgedeki ihtiyaç sahibi bir okula bağışlandı.

SADIKOĞLU

Kendisi de kampanyaya kan bağışında bulunarak destek veren İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, kan bağışının hem toplumsal hem de sağlık açısından önemli olduğunu belirtti. Kan bağışını genele yaymak gerektiğine dikkat çeken Sadıkoğlu, kan vermenin sosyal bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Sadıkoğlu, ayrıca düzenlenen kampanyaya destek veren Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay İskele Şubesi, Thalasamia Derneği, İskele Sahil Lions Kulübü’ne ve kan bağışında bulunanlara teşekkür etti. Kan bağışında bulunan Başkan Sadıkoğlu, lokma satışı yapanların da yanına giderek bağışta bulundu.

KIRMIZI

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı İskele Şubesi Asbaşkanı Ebru Kırmızı ise, kendilerine bu fırsatı veren İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na teşekkür etti. 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini de ifade eden Kırmızı, elde edilecek kanı da Thalassaemia Derneği’ne bağışladıklarını söyledi.
Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı İskele Şubesi Başkanı Kasım Atman da İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na katkılarından ötürü teşekkür plaketi taktim etti.

GÜVENCE

İskele Sahil Lions Kulübü adına konuşan Zekiye Güvence de kan bağışının önemine dikkat çekti. Böylesi anlamlı bir etkinliğe ortak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Güvence, sağlıklı her bir bireyin düzenli olarak kan vermesi gerektiğine vurgu yaptı. Güvence, bu sosyal sorumluluk kampanyalarının herkese örnek teşkil etmesi temennisinde de bulundu.

KAN VER CAN VER

İskele Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen kan bağışı kampanyasına destek veren Thalasamia Derneği’nden Fezile Sadıkoğlu, thalasamia hastalarının düzenli olarak kan ihtiyacı duyduğunu belirterek böylesi anlamlı bir kampanyayı düzenleyen İskele Belediyesi’ne teşekkür etti.

Fezile Sadıkoğlu ayrıca, kan bağışına katkı koyan herkese teşekkür belgelerini taktim etti.
Editör: TE Bilisim