Dış Basın Birliği’nden verilen bilgiye göre, TGF’ye üye 77 üye meslek kuruluşunun başkan ve yöneticilerinden oluşan 150’ye yakın gazeteciden oluşan kafile, 14-17 Kasım tarihleri arasında KKTC’de olacak.

15 Kasım’daki 34. kuruluş yılı kutlamalarına katılacak olan TGF heyeti, 55. Başkanlar Konseyi toplantısını gerçekleştirecek ve Kıbrıslı gazetecilerle mesleki, kültürel faaliyetlerde bulunacak.

Konuyla ilgili açıklamasında, KKTC’nin Anavatan Türkiye için çok büyük anlam ifade ettiğini belirten TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, iki kardeş ülke gazetecileri arasındaki birlik beraberliği daha da pekiştirmek amacında olduklarını vurguladı. 

TGF 55. Başkanlar Konseyi toplantısına ev sahipliği yapan KKTC Dış Basın Birliği Başkanı Tahir Olcay Kıraç da, tarihi buluşmaya hazır olduklarını belirtti. 

Kıbrıslı gazetecilerin Anavatanlı kardeşlerini her zamanki gibi bağrına basacağını ifade eden Kıraç, “Türkiye’miz ve Kıbrıs’ımızda görev yapan meslektaşlarımızın birlikte gerçekleştirecekleri mesleki ve kültürel etkinliklerin her biri ayrı değerde, farklı güzelliktedir. Bizler ayrılmaz bir bütünün parçalarıyız ve bu türden çalışmaları bu nedenle sıklaştırmalıyız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim