Hani hayatınızda öyle anlar vardır ki yapmazsanız-söylemezseniz çatlarsınız diye. Dün böyle bir anı mecliste önüme “helva” konunca yapmak istedim.
Malum günlerce bu köşede CTP içinde seçim sonrasında yaşanan tartışmaları-atışmaları konu etmiş, bu konuda söylenenleri köşemizde sizlerle paylaşmıştık.
Geriye dönüp baktığınızda akılda kalan siyasette “bıyık” ve “helva” tartışması olmuştu. Dün mecliste aynı anda hem “bıyıklılar” vardı hem de helva…Nasıl mı işte cevabı…
Maliye Bakanlığı bakanlık müdürü Olgun Amcaoğlu ve müsteşarımız Ahmet Havutcu ile mecliste yemek yemek için antlaştık. Biz meclis lokantasında Ahmet Ağabeyimizi beklerken Meclis eski özel kalem müdürü sevgili dostum Gökhan Güler ve meclis protokol müdürü ResaPaşaoğulları’dabize yemek sırasında eşlik etti.
Biz yemek yerken arka masamıza Ferdi Sabit Soyer, Sonay Adem ve Salih Usar geldi. Kısa bir selamlaşmadan sonra masamızda yemeğimizi yiyorduk ki içeri “bıyıksızlar takımı” girdi. Erkut Şahali, Birikim Özgür, Tufan Erhürman, Ahmet Gülle, Armağan Candan ve Fazilet Özdenefe..Onlarda tam önümüzdeki masaya oturdu.
Kendimi iki ataş arasında kalmış BM subayı gibi hissetim. Ortam oldukça soğuk ve gergindi. İki masa arasında sadece selam veren Erkut Şahali olmuştu. Neyse lafı fazla uzatmayalım, bu gergin ortamdan ne çıkarabiliriz diye düşünürken meclis lokantasını işleten sevgili Dosyalıses ağabeyimiz önüme helva tabağını bırakmaz mı?
Helva tabağı geldi masaya, ben hariç herkes buz gibi oldu. Gayet kibarca “lütfen bu helva tabağını arka masaya yani bıyıklıların olduğu masaya bırakın ve en öndeki masadan gönderdiler” deyin dedim. Tabii sevgili Dosyalıses bunu yapmadı ama yapsa her halde meclisin içinde büyük bir çıngar çıkabilirdi.
Az sonra Ferdi Bey ve arkadaşları lokantadan ayrıldılar. Dün Erkut Şahali’nin doğum günüydü. Helva’nın üstüne bir mum dikip doğum günü kutlaması için Erkut Şahali’ye helvamı vermek istesem de kibarca teşekkür edip yemeklerine devam ettiler. Sevgili Erkut’ta bir kez daha hayırlı yaşlar dilerken “helva ve bıyık ile ilgili artık yazmayacağım” dememe karşın şartlar beni helva ve bıyık konusunda yazı yazmaya mecbur ediyor…

Olması gereken buydu…

Dr. Sibel Siber’i çok eskilerden tanırım, her bahar dönemi alerji yüzünden hem kapısına dayanırım hem de haberciliğe başladığımız ilk yıllarda sürekli alerjik hastalıklar ile ilgili haber yapardık.
Sibel Hanım kısa süren Başbakanlığı döneminde hem halkın taktirini topladı hem de sevgisini kazandı. Yeni hükümette Sibel Hanıma bakanlık yerine meclis başkanlığı teklif edildi. Zaten olması gerekende buydu. Geçen hafta itibari ile de resmen mecliste göreve başladı Dr. Sibel Siber.
Dün meclis tam saatinde yani 10.00’da başladı, koridorlarla vatandaşlar yoktu, girişteki masa kaldırılmış ve kapı önü rahatlatılmıştı. Meclis özel kalem müdürü olan Ahmet Muratoğlu’da makam odasına taşınmış ve odayı yenilemişti. Bakalım başarıp birde TV koydurabilecek mi o oda’ya. Eski dönemde TV koyulamamıştı bir türlü o odaya.
Sibel Hanım siyaseten az gördüğümüz bir uygulamayı da beraberinde getirmiş ve eski özel kalem müdürünü evine göndermemiş. O’na bir oda verip çalışmasının devamını sağlamış.
Sevgili Sibel Hanım. Beklentilerimizi o kadar yukarı çektiniz ki bundan sonra sizden daha büyük şeyler bekleyeceğiz, umarız siyasette olması gerekeni gösterdiğiniz davranışları diğer tüm siyasilerimizde gösterir.




Dr. Sibel SİBER:Mecliste ilk günden farkınızı fark ettik açıkçası. İlk günkü icraatlar 100 üzerinden 100…
Dr. Hamit BAKIRCI:Basınla ilişkilere önem vermeniz ilk günden basının ilgisini çekmişe benziyor ve çevre ile ilgili haberler artık daha sık gündeme gelmeye başladı.
Zeren MUNGAN: Okulların açıldığı ilk gün öğretmenlere ödenen hazırlık ödenekleri için herhangi bir çalışma olmaması öğretmenleri tedirgin etmeye başladı, aman sendikalar bahane edip ilk grevi yapmasın...
Ömer KALYONCU:Dün sabah ekranlarda pembe tablolar çizmeniz dikkatlerden kaçmadı. Hayırdır Ömer Bey birden bire ne oldu da daha pembe tablolar çizmeye başladınız.
Ahmet HAVUTÇU:Dün mecliste bakanlardan ziyade herkes sizin peşinizdeydi. Bu günlerde nereye gitseniz devlette işi olan sizi buluyor değil mi?
Biray DELİCEIRMAK:Başbakanlık özel kalem müdürlüğünüz hayırlı ve uğurlu olsun. Son kararı PM verecek ama en şanslı aday yine sizsiniz.
Ersin TATAR:Dün meclis kürsüsünde sizi gözlükle görenler oldukça şaşırmışlar. 50 yaşına bastığınızın kanıtı oldu dünkü gözlükler.
Sonay ADEM:Bakıyoruz da meclis oturumlarının olduğu her gün sizde meclistesiniz. Eski alışkanlıkları bırakmak zor geliyor galiba.
Sadık GARDİYANOĞLU: Geçen gün oğlanı berbere götürmüşsünüz ve istediği saç modelini yaptırmışsınız. Oysa eskiden böyle miydi?
Tahsin MERTEKÇİ: Akdeniz TV’de işleri yavaş yavaş rayına koymuşsunuz ve yeni yayın dönemine doludizgin hazırlanıyormuşsunuz.
Zorlu TÖRE:Hükümet programını dün akşam çok ciddi eleştiriler getirmişsiniz. Daha güvenoyu almadan koalisyon içerisinde ciddi bir sıkıntı başladı desenize.
Salih USAR: Girne’de yeni yaptırdığınız ev başınıza hayli iş açmışa benziyor. Neyse Allahtan inşaat tamamlanmak üzere. Güle oturun.
Ünal ÜSTEL:Meclisteki ilk gün makamınıza alışamadığınız görülmüş. Oysa yıllar önce yine aynı makamda siz vardınız.
Güvenç CANTAŞ:Hükümet ortağı olmak size pek yaramamış. Ağır bir grip geçiriyormuşsunuz, çok geçmiş olsun.
Şenol BEKTAŞ:Çok geçmiş olsun, 3 günlük ağrılardan sonra soluğu hastanede almışsınız.
Okyay SADIKOĞLU:MÜSİAD olarak önümüzdeki günlerde Karpaz için bir yardım kampanyası başlatmayı düşünüyormuşsunuz.
Turan BÜYÜKYILMAZ:Küçük Aslı için artık bir umut var. Dünkü yayınlardan sonra onlarca hayırsever iş adamı yardım talebinde bulunmuş.
Özdemir GÜL:Perşembe günü Sefa’nın yemin töreni için bazı özel sürprizler hazırlamışsınız. Bence en iyisi alçak irtifada sürünmesi.
Gülşah SANVER:Lefkoşa’daki çöpler en sonunda sizi de çileden çıkarmış ve dün sosyal medyada adeta bu konuda patlamışsınız.
Kadri FELLAHOĞLU:Biriken çöpler konusunda artık vatandaşın sabrı taşmak üzere. Bu konuda ciddi bir adım atmazsanız Lefkoşalı her an kapınıza dayanabilir.


GÜNÜN SÖZÜ
“Bizim için bir önyargı vardır. Yok, şöyle yapacağız yok ciğer sökeceğiz. Ama sanırım benden çok hedefe alınan Özkan beydir. Neticede biz Başbakanla iyi niyet içerisinde basının hükümette sorun var beklentisini boşa çıkaracağız. İyi bir koalisyon müşterek konuları bir araya getiren ve halk için uygulayandır. Özkan bey Başbakandır saygım sonsuz çünkü halkın iradesi bu yöndedir. Aramızda sorun yoktur. CTP içinde kurultaya yönelik hesaplar olabilir. Onu bilemiyorum. ”
DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş
BİZİM TEMEL
Temel ava çıkmış. Akşama kadar hiçbir şey vuramayınca eve boş gitmemek için kasaptan bir tavşan almış. Eve geldiğinde tavşanı gören Fadime :
- Ula bu soyulmuş tavşanı nasil vurdun daa!! deyince, Temel :
- Ormanda başka bir tavşanla sevişirken yakaladım, giyinmeye firsatiolmadiii