Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) ile Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Türkiye’nin başkenti Ankara’da yaşanan ve yüz civarında kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısını şiddetle kınadı.

Dev-İş Başkan Vekili Hasan Felek yayımladığı mesajda, Türkiye’de yaşanan “Ankara Garı katliamını” kınayarak, Türkiye’deki örgütler DİSK ve KESK’e dayanışma mesajı yolladı.

Felek, “DİSK-KESK-TMMOB-TTB tarafından düzenlenen Emek-Barış-Demokrasi mitingine yapılan alçakça saldırıyı kınıyoruz” dediği mesajında, yıllardır barış ve demokrasi mücadelesi yürüten Dev-İş olarak örgütlere; “acınızı acımız, öfkenizi öfkemiz ve mücadelenizi mücadelemiz olarak görüyor, biliyor ve yaşıyoruz” diye seslendi.

“Kıbrıs işçi sınıfı ve ezilenlerinin, saray diktasına karşı direnen Türkiye halklarının yanında olduğunu” ifade eden Felek, şöyle devam etti:

“Barış için mücadele eden Türkiye işçi sınıfına ve halkına yapılan hain saldırı bizim de ocağımıza tarifsiz bir acı bıraktı. Katliamda hayatlarını kaybeden yoldaşlarımızı saygı ile anarken, yaralı yoldaşlarımıza acil şifalar dileriz. Elbet acının, korkunun ve kötülüğün imparatorluğu bir gün yıkılacak, Türkiye'de, Kıbrıs'ta, Ortadoğu'da ve tüm coğrafyalarda barış diye haykıran direnen halklar kazanacak, işçi sınıfı kazanacak.”

HEKİM ÖRGÜTLERİ: “KATLİAMI LANETLİYORUZ”

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası ve Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası imzasıyla yapılan ortak açıklamada ise “Barış adına, demokrasi adına ve kardeşlik adına Türkiye’de yaşanan katliamı lanetliyoruz” denildi.

Açıklamada, 10 Ekim Cumartesi günü Ankara’da yaşanan “insanlık dışı vahşetin” Kıbrıs Türk hekimlerini ve Kıbrıslı Türkleri çok derinden yaraladığına vurgu yapılarak, “Barış ve demokrasi için bir araya gelen insanlara konan bomba hepimizin yüreğinde patladı ve çok uzun bir süre de patlamaya devam edecektir. Onlarca insan barış ve demokrasi derken öldürüldü, yaralandı, sakat bırakıldı. Acımızı anlatmaya kelimeler yetmez” ifadeleri yer aldı.

Kıbrıslı Türk hekimlerin her zaman her koşulda şiddetin, terörün ve savaşın karşısında ve barışın yanında oldukları belirtilen açıklamada, Türkiye’de, bölgede ve dünyada her gün “oluk” gibi kan aktığını ifade etti ve “Her gün biz de savaşın sıcağını sırtımızda hissediyoruz, acı çekiyoruz, gelecek için kaygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Tabipler Birliği, Tabip Odası ve Diş Tabipleri Odası açıklamasında, barış ve demokrasi için el ele vermek zorunda olunduğunu ifade edilerek, şöyle devam edildi:

“Biz Kıbrıslı Türk hekimler Türkiye’de, coğrafyamızda ve dünyada barış için mücadele eden bütün kurum, kuruluşlar ve sivil toplum örgütleriyle her zaman iş birliği içinde çalışmaya devem edeceğiz. Şu anda Türkiye’de barış için mücadele eden tüm sivil toplum örgütlerini saygıyla selamlıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti yetkililerini bu katliamın gerçek sorumlularını bulmaya, akan kanı bir an önce durdurmaya çağırıyoruz. Saldırıda yaşamını yitirenlere rahmet yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yüreğimiz paramparça haykırıyoruz; Türkiye halkının acısı bizim de acımızdır. Şiddet hiçbir şeyi çözmemiştir ve hiç bir savaşın galibi yoktur.”

Editör: TE Bilisim