Terazi şehitleri Turgut Hüseyin Mercan, Hasan Hüseyin Mercan, Turgut Ahmet Erbulak, Hüseyin Ahmet ve Ömer Ahmet Serman için düzenlenen defin törenine, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Milletvekilleri, askeri erkan, şehit aileleri ve diğer yetkililer katıldı.

Lala Mustafa Paşa Camide kılınan cenaze namazının ardından şehitler Canbulat Şehitliğine getirildi. Burada şehitler huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve şehitlerin tabutuna sarılı bayraklar ve şehitlerin fotoğrafları ailelerine teslim edildi.

Ardından Terazi şehitlerinin defin töreni yapıldı ve şehitler sonsuz yolculuğuna uğurlandı. Defin töreninin ardından şehitler için dualar okundu.

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan törende yaptığı konuşmada, 42 yıl önce Terazi köyünden alınan Kıbrıslı Türk kardeşlerinin barbar Rumlar tarafından Limasol'a kaçırıldığını ve gaddarca katledildiğini anlattı.

"Biz yapılanları unutmuyoruz, şehitlerimiz bugün özgür yaşadığımız topraklara defnediliyor, huzura kavuşuyor" diyen Ersan, Terazi şehitlerini saygıyla andı, rahmet diledi ve "Çekilen acılar kolay değildir, unutamayız" dedi.

Milli mücadele yıllarında yaşanan olaylardan dolayı 2 bin 953 çocuğun babasız büyüdüğünü ifade eden Ersan, dernek olarak yürüttükleri tazminat davalarından vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

Türkiye'nin garantörlüğü, egemenlik, bağımsızlık ve özgürlükten vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Ersan, savaşın kötü olduğunu; aynı acıları bir daha çekmek istemediklerini kaydetti ve aziz şehitleri rahmetle andı.
Editör: TE Bilisim