Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, ülkede tekelleşme sürecinin neredeyse tüm meslek ve iş kollarını kapsar hale geldiğini, buna karşı verdikleri mücadelenin artarak devam edeceğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Tulga, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde AVM yapılmasını da eleştirdi.

Tulga, ülkede tekelleşme sürecinin neredeyse tüm meslek ve iş kollarını kapsar hale geldiğini, oda olarak geçmişte yaptıkları uyarıların ise küçümsenerek bir tarafta bakkalların, diğer tarafta ise market sahiplerinin kavgasına indirgenmeye çalışıldığını savundu.

Tulga, durumun böyle olmadığını ve gelinen aşamada hırdavattan giysiye, kasaptan, pastaneye, restorandan, tavuk, yumurta ve piliç satışına kadar, hatta basın, yayın ve eğitim de dahil olmak üzere ekonominin pek çok faaliyet alanının, esnaf ve zanaatkarların ise tüm faaliyet alanlarının tekelleşme noktasına geldiğini ileri sürdü.

Tulga, buradan hareketle bir gerçeğin daha gün yüzüne çıktığını ve aslında bu kavganın küçümsenmeye çalışıldığı gibi bakkal ve market kavgası değil, toplum ile tekeller arası bir mücadele olduğunu savundu.

Toplumun birçok kesiminin tüm karşı çıkışlarına ve tekelleşmeye karşı verilen mücadeleye rağmen, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin sınırları içerisinde bulunan arazinin bir protokol ile AVM yapılmak üzere yatırımcıya kiralamış bulunduğunu belirten Tulga, üç – dört gündür de AVM inşaatı için kazılara başlandığını kaydetti.

Tulga bu durumu eleştirerek, “Yaşam mücadelemiz, demokrasi mücadelemiz, ekmek, emek mücadelemiz, bu alanlarda düzenleme istediğimiz 2007 – 2008 yıllarında olduğundan daha şiddetli bir şekilde artarak devam edecektir. Mücadele asla ve asla sadece esnaf, zanaatkar, üretici ve tekeller arasında değil, toplumun ezici çoğunluğu ile tekeller arasında olacaktır” ifadelerini kullandı.

Tulga, hemen düzen ve düzenleme yapılmasını talep ederek, ortak mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini kaydetti. 
Editör: TE Bilisim