Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanlığı’na atandıktan sonra ilk kez Ada TV’ye konuk olan Karaokçu, geçtiğimiz günlerde ele geçirilen 1690 adet uyuşturucu hapla ilgili şok açıklamalarda bulundu; 

Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkan Hasan Karaokçu, geçtiğimiz günlerde Polis Narkotik Şube ekipleri tarafından ele geçirilen 1690 adet uyuşturucu haplarla ilgili şok açıklamalarda bulundu. Nazmi Pınar’ın sunduğu Ada Raporu’nun konuğu olan Hasan Karaokçu, “Ele geçirilen 1690 hap, dünyada tecavüz hapı olarak biliniyor” dedi. Bakanlar Kurulu tarafından yeni oluşturulan Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanlığı’na atanan Hasan Karaokçu, ilk kez Ada TV ekranlarına konuk oldu. Uyuşturucu konusunda “Bu işi boş verme tahammülümüz artık kalmadı” kalmadı şeklinde konuşan Karaokçu, yeni kurulan Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu ile ilgili umutlu olduklarını ve işlerini ciddiyetle yapacaklarına dikkati çekti. Uyuşturucu konusunda çocukların ve ailelerinin çok dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Karaokçu, bonzainin içine konan maddeleri ve zararlarını bir bir anlattı. Hasan Karaokçu’nun konuşmalarından öne çıkan detaylar şöyle; 

“DÜNYADA TECAVÜZ HAPI OLARAK BİLİNİYOR” 
“Gönyeli-Lefkoşa arasında iki sene öncesine kadar sigara reklamları vardı. Şimdi bir yasa geçti, sigara reklamları kaldırıldı ve yerine alkol reklamları kondu. Onlar bile çocuklarımızı bilinçaltında, alkolizme sürükleme noktasındadır. Geçtiğimiz günlerde 1690 tane uyuşturucu hap yakalandı. Tedavi ile ilgili bir haptır ama, Amerika’da yasaktır. Çünkü tüm dünyada tecavüz hapı olarak bilinir. Hiçbir şekilde ne kokusu, ne de tadı vardır. Kişi bu hapı içtikten bir müddet sonra kendisini kaybediyor ve ayıldığında ne oldu, ne bitti hatırlamıyor. Bu hapın yüzde 90’ı bu ülkeye bu amaçlar için geliyor.” 

“GÜNEY İLE KUZEY HALKI KUCAKLAŞAMADAN UYUŞTURUCU TACİRLERİ KUCAKLAŞTI” 
“Bana göre Kıbrıs uyuşturucu ticaretinin uluslararası geçiş noktalarından bir tanesidir. Özellikle Rum tarafının AB’a girmesinden sonra bu kanal daha fazla kullanılmaya başladı. Güney ile Kuzey arasında halklarımız kucaklaşmadan, uyuşturucu tacirleri çok iyi kucaklaştı.” 

“BONZAİ DÜNYANIN EN TEHLİKELİ UYUŞTURUCUSU” 
“Uyuşturucu tacirleri ağlarını o kadar genişlettiler ki, piyasayı da görünce buradan da Türkiye’ye çok ciddi oranda Bonzai gitmeye başlayınca, burada üretime başladılar. Bizde üretilen Bonzai içerisine herhangi bir otu ıslatıp, atıyorlar, hayvan anestezisinde kullanılan bir maddeyi döküyorlar, ardından fare zehri ekliyorlar, o otların içerisine sinek ilacı sıkıyorlar. İçerisine eroin katıp başka kimyasallarda ekliyorlar. Bonzai şuan da dünyanın en tehlikeli uyuşturucusu ve beyne ciddi zararlar veriyor. İleri derecede tedavisi çok zordur.Gençlerimizin, ailelerin Bonzai konusunda çok çok dikkatli olması gerekiyor. 

“BONZAİ KİMYASAL BİR BOMBA” 
Bonzai bir nefeste sizi öldürebilecek tamamen kimyasal bir bomba. Ülkemizde çok fazla kullanıcısı var, tedaviye ihtiyacı olan kişi sayısı çok fazla. Barış sinir ve ruh hastalıkları hastanesi tedavi konusunda tek alternatifimiz.” 

“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE UYUŞTURUCU TACİRLERİ İÇİN BU KADAR RAHAT ZEMİN YOK” 
“Biz çocuklara hiçbir şey vermedik. Ne maddeleri anlattık, ne zararları anlattık, ne de neyin nereye sürükleneceğini anlattık. Bunları anlatmamız gerekiyor, çocukların ve ailelerin bunları öğrenmeleri lazım. Özendikleri nedir?Tehlikenin bilinmesi lazım. Sen bunu çocuklara vermezsen bir başkası gelir bizim çocuklarımızı Bonzai çok güzel diye kandırır. Bir defa kullanımda bağımlılık yapan bir maddedir ve çocuklarımızı bu zehrin içerisine çeker. Biz bu ülke de bu sorunlar daha büyüyecek dedikçe bize; ‘ yoktur öyle bir sorun’ dendi ancak şimdi duvara tosladık. Uyuşturucu kullanımı çok küçük yaşlara kadar düştü. Bağımlılık yapan maddelere bakarsak sigara, alkol, bali ilkokul seviyesinde. Bonzai 13-14 yaş’a kadar düştü. Bu çocukların eline uyuşturucu maddeleri bir şeklide ulaştırıyorlar. Bir ülkede uyuşturucu ile mücadele için koruma zırhınız olması lazım. Biz bunu bugüne kadar başaramadık. Bu kişileri tedavi edip topluma kazandırmanız lazım, danışmanlık merkeziniz olması lazım. Çocuklarımızı bu konu hakkında eğitebildik mi? Eğitemedik! Öğretmenlerimiz, yargıdaki insanlarımızı eğittik mi? Eğitmedik! Dünya’nın hiçbir yerinde uyuşturucu tacirleri için bu kadar rahat bir zemin olamaz.” 

“TOPLUMDAN DIŞLANDIKÇA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE YENİ ELEMANLAR DOĞUYOR” 
“Toplumsal olarak madde kullanan kişilere karşı çok fazla ön yargımız var. Uyuşturucu kullanıyor dendi mi çocukları bir canavar gibi görüyoruz. Hâlbuki bakıldığında yüzde 90’ından fazlası pırıl pırıl insanlardır. Bir şekilde birlerine kanıp o hatayı işlemiştir. Bizim o çocukları mahkûm etmeye hakkımız yok. Bu uyuşturucu tacirlerine yarayan bir durum çünkü sen çocuğu topluma kazandırmakla uğraşmıyor, geri itiyorsun uyuşturucu tacirleri de yeni eleman kazanıyorlar.” 

“ORTADA CİDDİ BİR NİYET VAR” 
Uyuşturucu ile mücadele komisyonu hakkında bilgiler veren Karaokçu, hedeflerinin kurumsallaşmak olduğunu ifade etti ve Karaokçu sözlerini şöyle tamamladı: “Bakanlar Kurulu’nda alınan komisyonun oluşumu ile ilgili başbakanlık temsilcisi başkanı olarak ben atandım. Hukuk Dairesi, Başsavcılıktan, Sağlık Bakanlığı’ndan bir temsilci olacak, Barış Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’nden bir temsilci gelecek, Polis Genel Müdürlüğü’nden, Eğitim Bakanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi, İçişleri Bakanlığı temsilcisi, Gençlik Dairesi temsilcisi, iki üniversite temsilcisi, üç sivil toplum örgütü temsilcisi, İlaç Eczacılık Dairesi temsilcisi gelecek. Daha sonra bunu kurumsallaştırmak esas hedefimiz.” 
(STAR KIBRIS)
Editör: TE Bilisim