TDP’den yapılan açıklamaya göre, Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Güzelyurt İlçe Başkanı Yılmaz Siham, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Av. Boysan Boyra ile Güzelyurt İlçesinde bazı Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de katıldığı etkinlikte oluşturulan örgüt, aynı gece ilk toplantısını yaparak görev dağılımını gerçekleştirdi.

Buna göre; Denktaş Ömer Şahinsoy Başkan Yardımcılığına getirilirken, Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
“Şerif Karadağlı, Özker Özgür Şahinsoy, Behiye Araz, Murat Göçer, Hüseyin Kara, Hüseyin Sekmen, Muharrem Kibar, Zeki Sukuşu, Hasan Bertan, Serkan Sukuşu, Fehmi Benli, Ahmet Kılınçoğlu.”

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit gecede yaptığı konuşmada, TDP’nin halkından aldığı destek ve güçle yeni örgütler kurmaya ve partiye yeni katılımlarla birlikte var olan örgütlerini güçlendirmeye devam ettiğini kaydetti.

Bir partinin büyümesinin en önemli göstergesinin kurulan örgütler olduğunu belirten Özyiğit, “Partimize yeni katılımlarla birlikte örgütlerin kurulması için halktan gelen yoğun talep, bizleri hem memnun etmekte, hem de doğru yolda olduğumuzu göstermektedir. Çok yakında birçok bölgede daha hem örgüt kuracağız, hem de örgüt binaları açacağız” dedi.
29 Haziran yerel seçimlerin ülkedeki değişimin ve dönüşümün başlangıcı olduğunu, 29 Belediye Başkanının 15’inin değiştiğini, yıkılmaz denilen kalelerin yıkıldığını söyledi.

Konuşmasında gündemdeki konulara da değinerek CTP-BG ile DP-UG koalisyon hükümetine eleştirilerde bulunan Özyiğit, halk yararına icraat yapması gereken hükümet partilerinin birbirleri ile kavga etmek ve partizanlıktan başka bir şey yapmadıklarını savundu.

CTP –BG ile DP-UG’nin halka verdikleri sözleri tutmadıklarını, hükümet programına da sadık kalmadıklarını ileri süren Özyiğit, hükümetin partizanca atamalar ve kendi yandaşlarına kıyak yasa ve kararlar ürettiğini savundu.

Kendine yakın işadamlarının trilyonluk vergi borçlarını affeden hükümetin diğer yandan üreticileri yok edecek kararlara imza attığını iddia eden Özyiğit, “Vergi affı seçim dönemleri partilerine yapılan bağışların karşılığı mı?” diye sordu.

Aynı uygulamaların geçmişte UBP döneminde de yapıldığını savunarak, o döneme çok sert eleştirilerde bulunan CTP-BG’nin şimdi benzeri uygulamalar içine girdiğini ileri süren Özyiğit, “UBP yaparken eleştirmek mubah, ancak, CTP yaparken eleştirmek günah, böyle bir mantık olamaz, UBP de yapsa, CTP de yapsa yanlış yanlıştır” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim