Cemal Özyiğit Başkanlığındaki TDP heyeti, dün, Averof Neofitu Başkanlığındaki DISY heyeti ile görüştü. Güney Lefkoşa’da Filoxenia Konferans Merkezi’nde gerçekleştirilen ve yaklaşık bir saat süren görüşmede, TDP’den Milletvekili Zeki Çeler, PM üyesi Ercan Hoşkara, MYK üyesi Mehmet Burhan ile TDP Gençlik Örgütü Dışilişkiler Sekreteri Armağan Aktan da hazır bulundu.

-Cemal Özyiğit-
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Annan Planına ‘Evet’ demiş, bugün de çözüm yönünde mücadele veren bir parti olan DISY ile oldukça yararlı ve samimi bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. Özyiğit, TDP ile DISY ve TDP Gençlik Örgütü ile DISY Gençlik Örgütü NEDISY arasında başlatılan işbirliği çalışmalarını ileriye taşımak amacında olduklarını, toplantıda ağırlıklı olarak bunların üzerinde durduklarını ve bu yönde yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.
Yaz dönemi boyunca ve özellikle yıl sonuna kadar çeşitli ortak etkinlikler düzenleme çalışması yaptıklarını belirten Özyiğit, amaçlarının iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federal bir çözüme giden sürece katkı koymak olduğunu kaydetti.
Mustafa Akıncı’nın seçilmesinin ardından, Kıbrıs’ta yeni bir dönem başladığını, bu yeni ve olumlu dönemin müzakere masasına da yansıdığını ve kısa dönemde olumlu ilerlemeler kaydedildiğini belirten Özyiğit, “Bu olumlu gelişmeler, geleceğe birlikte yürünmesi konusunda umut olmuştur” dedi. Çözüm yolunda liderlerin uzlaşıları kadar, her iki taraftaki çözüm ve barış güçlerinin sürece katkı koymalarının da önemine vurgu yapan Özyiğit, çözüme ve barışa inanan siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği ve güçbirliği yapması gerektiğini kaydetti.

DISY’nin işbirliği ve çözüme yönelik izlediği olumlu tutumun önemine dikkat çeken Özyiğit, her iki tarafta da olası çözümü engellemek ve mevcut statükoyu sürdürmek için harekete geçen kesimler olduğunu belirterek, “Bu kesimlerin çığırtkanlıkları ile sürece takoz koymalarına asla izin vermemeliyiz ve vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Özyiğit; “Amacımız ve mücadelemiz, bölünmüş adamızın yeniden birleştirilmesi ve gençlerimiz ve çocuklarımız başta olmak üzere, tüm Kıbrıslıların geleceğe birlikte uzanmasını sağlamaktır” dedi.
 
Editör: TE Bilisim