Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, Özelleştirme  (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın ivediliğinin Meclis’te oybirliği ile kabul edilmesinin olumlu olmakla birlikte, esas önemli olanın söz konusu Yasa Önerisi’nin Meclis Komitesi’nden geçerek en erken zamanda Meclis’e gönderilerek kabul edilmesi olduğunu kaydetti.

Meclis’te ivediliğe oybirliği çıkmasına rağmen, süreçle ilgili halen endişeleri olduğunu belirten Hüdaoğlu; Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun, TDP Milletvekillerinin ‘Yasa Önerisi Komite’de ilk sıraya alınsın’ önerisine ısrarla olumlu yanıt vermemesi ile Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın Meclis’e gelmeyerek konuya karşı olumsuz tavır sergilemesinin endişelerini kuvvetlendirdiğini ifade etti. 

KTHY ve ETİ çalışanlarını ilgilendiren Yasa Tasarısı’nın Meclis Komitesi’nde 5 aydır bekletilmesi nedeniyle, TDP Milletvekillerinin Yasa Tasarısı’nın içeriğinde birkaç değişiklik yaparak Meclis’e sunduklarını ve ivediliğinin alınmasını sağladıklarını belirten Hüdaoğlu, “Yasa Tasarısını 5 ay komitede bekleterek zamana oynayan hükümet, umarız yine aynı zihniyetle hareket etmez ve en erken zamanda yasalaşmasına olanak tanır” dedi.

TDP Genel Sekreteri Dr. Suphi Hüdaoğlu özel bir televizyon kanalına konuk olarak, TDP’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi, gündemdeki konuları değerlendirdi.

“Hükümet programına uyulmuyor”

CTP-DP koalisyon hükümetinin verdiği birçok sözü tutmadığı gibi, hükümet programına dahi uymadığını belirten Hüdaoğlu, “Sn. Başbakan Hükümet programına uyulmuyorsa sorun var dedi. Başbakan gerçekten haklı, çünkü sorunlar büyük” dedi.

1 yılını dolduran Hükümetin özellikle sivilleşme-demokratikleşme konularında somut adım atmadığını, Siyasi Partiler Yasası, Seçim ve Halk Oylaması Yasaları ile kamu ve hukuk reformlarına yönelik gerekli adımları atmadığını belirten Hüdaoğlu, ayrıca, Türkiye ile imzalanan ekonomik protokolün revize edileceği, Göç Yasası’nın kaldırılacağı, Kıb Tek’in özerkleştirileceğine yönelik sözlerin de tutulmadığını kaydetti.

                   “Hani 3’lü kararname ile atamalar kaldırılacaktı?”

Hükümet programının 3’lü kararnamelerin kaldırılmasını da içerdiğini anımsatan Hüdaoğlu, ancak CTP ile DP’nin tam tersine müşavir ordusunu büyütmeye devam ederek, 50’den fazla atama gerçekleştirdiklerini belirtti ve “Hani 3’lü kararname ile atamalar kaldırılacaktı? “ diye sordu. Yapılan son atamaları ise ‘skandal’ olarak niteleyen Hüdaoğlu, yaşanan gelişmelerin toplumla alay etmek olduğunu kaydetti.

 

“Verilen sözler de tutulmadı”

TDP Genel Sekreteri Dr. Suphi Hüdaoğlu, CTP ile DP’nin hükümet programına uymadığı gibi, verdiği birçok sözü de tutmadıklarını belirterek, Göç Yasası ile KTHY mağdurları konusunda yaşananları örnek gösterdi.

TDP olarak ‘eşit işe, eşit ücret’ prensibini ayaklar altına alan, çalışanlar arasında sosyal ve ekonomik eşitsizlik yaratan ve genç neslin göç etmesine sebep bolan Göç Yasası’nın en erken zamanda kaldırılması gerektiğini savunduklarını belirten Hüdaoğlu, “TDP olarak biz bu konuda dün ne dediysek, bugün de aynı noktadayız. Ancak, CTP ile DP 180 derece çark etmiş durumdalar. Muhalefette oldukları dönemde yasaya karşı çıkan bu iki parti şimdi yasayı ortadan kaldırmamak için mazeret üretmektedirler” ifadelerini kullandı.

“Akıncı’yı destekleyeceğiz”

 

Bir soru üzerine 2015 Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de değerlendiren Dr. Suphi Hüdaoğlu, TDP’de bağımsız aday Mustafa Akıncı’nın desteklenmesi yönünde tam bir görüş birliği oluğunu belirtti.

 

Mustafa Akıncı’nın halkla paylaştığı; Çözüm odaklı siyaset, Türkiye ile sağlıklı ve kişilikli ilişki, Tarafsız bir Cumhurbaşkanlığı makamı ve Toplumsal sorunlarda rehberlik edecek ve yol gösterecek bir Cumhurbaşkanlığı şeklindeki 4 maddelik vizyonu benimsediklerini kaydeden Hüdaoğlu, Akıncı’nın desteklenmesi yönündeki görüşü, TDP Parti Meclisi’nde de en kısa sürede resmileştireceklerini söyledi.

 

“Abbas Sınay’ın istifası”

 

TDP Genel Sekreteri Hüdaoğlu, CTP milletvekili Abbas Sınay’ın istifasının Meclis’te CTP ile DP milletvekillerinin oyları ile reddedilmesinin ise bir kişinin hür iradesine yönelik müdahale olduğunu vurguladı.  Hüdaoğlu, Abbas Sınay’ın neden istifa ettiği ve geri dönecekse neden geri döneceğini toplumla paylaşması gerektiğini de kaydetti.

 

 

Editör: TE Bilisim