Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü ile Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) Gençlik Örgütü NEDİSİ’nin ortak deklarasyon imzaladığı bildirildi.

TDP Gençlik Örgütü Dışilişkiler Sekreteri Armağan Aktan ile NEDİSİ Başkanı Petros Demetriou tarafından imza konulan ortak deklarasyonun, genel anlamda Kıbrıs sorununun, 11 Şubat 2014 tarihinde imzalanan ortak metinde de belirtildiği gibi, iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federal çözümle sonuçlanması yönündeki kararlılık ile barış, işbirliği ve karşılıklı dayanışmayı içerdiği belirtildi.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, ortak deklarasyon bugün gerçekleştirilen NEDİSİ kurultayında imzalanırken, TDP Gençlik Örgütü kurultayda Dışilişkiler Sekreteri Armağan Aktan ve Gençlik Örgütü MYK üyesi Nalan Ersümer tarafından temsil edildi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, özel davetli olarak katıldığı kurultayda kısa bir selamla konuşması gerçekleştirirken, TDP Gençlik Örgütü Dışilişkiler Sekreteri Armağan Aktan da ayrıca kongreye hitap etti.
ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Özyiğit, her iki toplum liderinin barış için yoğun çaba harcadığı bu dönemde, kendilerine düşen görevin her platformda yeniden yakınlaşmayı, iki toplumun birbirini daha çok tanımayı, anlamayı, birbirinden daha çok şey öğrenmeyi ve ortak bir gelecek kurmak için el ele verip çalışmayı gerektirdiğini vurguladı.

Çözüm ve barış güçlerine düşen görevin çözüm yönünde cesur ve kararlı adımlar atmak olduğunu belirten Özyiğit, “Zaman, geçmişte yaptığımız hatalardan sıyrılma ve akılcı yaklaşımlarla siz gençlerimize daha güzel bir Kıbrıs bırakmak için gerçek adımları atma zamanıdır. Kıbrıs’ın kaderi yeniden bir bütün olmaktır” dedi.

AKTAN

TDP Gençlik Örgütü Dışilişkiler Sekreteri Armağan Aktan da konuşmasına, kongreye katılmaktan ve işbirliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek başladı.

TDP Gençlik Örgütü ile NEDİSİ’nin özellikle son birkaç yılda işbirliği anlamında önemli çalışmalar yaptığını, amaçlarının bunu daha da ileri taşımak olduğunu dile getiren Aktan, sağlanan işbirliğinin önemli olmakla birlikte, daha yapılacak çok iş ve yürünecek çok uzun bir yol olduğunu dile getirdi.

Armağan Aktan, farklılıklar olmasına rağmen, hedefe giden yolda birlikte çalışmalar yürüttükleri NEDİSİ ile ortak etkinlikler düzenleyeceklerini de açıkladı.

ORTAK DEKLARASYON

Kongrede TDP Gençlik Örgütü ile NEDİSİ arasında imzalanan ortak deklarasyonda şunlar vurgulandı:

“Kıbrıs sorununun hızlı, adil ve kapsamlı çözümünün önemine inanıyoruz. Sürmekte olan müzakere sürecinin, 11 Şubat 2014 tarihinde imzalanan ortak metinde de belirtildiği gibi, iki toplumlu, iki bölgeli siyasi eşitliğe dayalı Federal çözümle sonuçlanmasının destekçileriyiz. Çözümün ötesinde, barış, işbirliği ve karşılıklı dayanışma fikrini kucaklarız. Kıbrıs’taki gençlerin dileklerinin, huzurlu ve birleşik bir Kıbrıs olduğunu gözlemliyor ve bunu içtenlikle selamlıyoruz.”

Ortak deklarasyonda ayrıca şunlara yer verildi:

“Bu adanın farklı kimliklerini, paylaşılan ve ayrı ayrı olan değerlerini ve geleneklerini saygıyla karşılarız. Adanın ayrı ve ortak tarihini bütünsel bir yaklaşımla anlayarak, bunun kültürel ve sosyal etkileşim üzerindeki etkisinin yanı sıra, sivil haklar ve siyasi özgürlükler, toplumsal ilerleme ve siyasal hareketler üzerindeki rolünü kucaklarız.

Adamızı birleştirmek için, iki liderin çözüm yönündeki kararlılığını ve sergiledikleri üstün çabayı onaylar ve destekleriz. Statükoyu ve neden olduğu adaletsizliği reddediyoruz. Bizler, hukukun üstünlüğü ile yönetilen ve herkese eşit fırsatlar sunan bir gelecek istiyoruz.

Güven artırıcı önlemlerin tüm Kıbrıslıların bir araya getirmedeki önemini vurgularız. Bu kapsamda liderlerimize, kademeli planlama, ekonomik ve teknik yol haritası uygulanması ile Maraş'ın yeniden inşasına yönelik adımlar atma çağrısında bulunuruz. Adada yaşam hakkını, istikrar ve refahı korumak için yeni bir güvenlik çerçevesine olan isteğimizi vurgularız. Bu adanın gençliğinin ortak vatanımızın geleceği için en iyi gelecek sunduğunun bilinciyle barış yönünde çalışmak üzere iki lideri teşvik ederiz.” 
Editör: TE Bilisim