Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Çiftçiler Birliği’nin bugün Başkent Lefkoşa’da gerçekleştirmekte olduğu eyleme destek belirtti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, sorunları yıllardır çözülmeyen, bütünlüklü tarım politikası talepleri es geçilen ve alacaklarını gününde alamayan çiftçilerin eylem yapmakta haklı olduklarını belirterek, “Hükümet aldığı karar ve uygulamaları ile çiftçileri adeta eyleme zorlamıştır. Çiftçiler Birliği’nin eylemine desteğimiz tamdır” dedi.

TDP Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, Ekim döneminin başından itibaren çiftçilere mazot desteği ile Doğrudan Gelir Desteğini vermeyen hükümetin, fiyat belirleme konusunda da çiftçilerle adeta alay ettiğine dikkat çeken Özyiğit, “Hasat döneminin üzerinden bir ay geçtikten ve bu sürede fiyat belirlemeyerek çiftçileri tüccarın insafına bırakan hükümet, çiftçilerin eylem kararı almasıyla birlikte fiyatları açıklamış, ancak fiyat konusunda da aldatmacaya başvurmuştur. Doğrudan gelir desteği ile birlikte 79 kuruş olarak açıklanan arpanın fiyatı gerçekte 60 kuruştur” ifadelerini kullandı.

Açıklanan fiyatların yine hükümetin kendi açıkladığı maliyet fiyatlarının da altında olduğunu, üstelik bu yıl açıklanan maliyet fiyatın geçen yıldan daha düşük olduğunu kaydeden Özyiğit, “Bir yıldan beridir çiftçi tarafından kullanılan tohumluk arpanın, suni gübrenin ve mazotun fiyatı, hükümetin açıkladığı rakamın ne kadar gülünç olduğunun da açık göstergesi olduğunu” ifade etti.

TDP olarak hükümetin üretici, emek ve alınteri düşmanı tutumunu şiddetle protesto ettiklerini ifade eden Özyiğit, aylardır sorunları görmezden gelinen, çeşitli bahanelerle daha çok mağduriyet yaşayan çiftçilerin zorla eylem yapmaya zorlandıklarını belirtti ve hükümeti çiftçilerin sorunlarını çözmeye, taleplerine kulak vermeye çağırdı. 
Editör: TE Bilisim