TDP’nin yolsuzluk iddialarının üzerine gidilmesi sağlamak amacıyla “temiz topluma ulaşma” adı altında başlattığı ziyaretler çerçevesinde,Parti Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Genel Sekreter Asım İdris, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Öztabay’dan oluşan bir heyet, Başsavcı Aşkan İlgen’i makamında ziyaret etti.

Görüşme öncesi basına yaptığı açıklamada Cemal Özyiğit, Ercan Havalimanı ile ilgili hizmet alımı, Kumarcılar Hanı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, Spor Dairesi Piyangolar Birimi ile ilgili yolsuzluk iddialarına atıfta bulunarak, Başsavcılığın kilit noktada olması gerektiğini ifade etti.

Ülkede sistemin “tersten” işlediğini savunan Özyiğit, “(yolsuzluk iddialarıyla ilgili) İlk anda müdahale etmesi gereken yapı Başsavcılık, ama bizde herkes bekliyor!Bir şikayet gitsin ki şikayet mercii de ilk aşamada Polis Genel Müdürlüğü oluyor. Polis Genel Müdürlüğü gerekli takibatı yaptıktan sonra, ortaya bir bulgu koyuyorsa, o bulguları Başsavcılığa ulaştırır ve Başsavcı bunun üzerine harekete geçer. Bizde bu işler hep ters gidiyor. Aslında başsavcılık devlet adına suç duyurusunda bulunmak, gerekli kovuşturmayı yapmak durumundadır” dedi.

Sayıştay ve Polis Genel Müdürü’nü de ziyaret edeceklerini dile getiren Özyiğit, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı’nın,Ulaştırma Bakanlığı’nın “Ercan Havaalanı’nın Yeniden Yapılandırılması kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’nden yaptığı Teknik ve Hukuki konularda hizmet alımına” yönelik çalışmalarının, üst düzey kurum yöneticilerine örnek olması temennisini de dile getirdi.

BASINA YÖNELİK HAREKETİ KINAMA

Lefkoşa’da, Afrika Gazetesi’nin faaliyet gösterdiği apartmanın kapısına ölü köpek bırakılması ile ilgili olarak ise Özyiğit, olayın yolsuzluk iddialarının üzerine gittiği için Afrika Gazetesi’ne yönelik olduğunu iddia etti. Yolsuzlukların açığa çıkarılması için basının önemini vurgulayan Özyiğit, basına yönelik olarak değerlendirdiği olayı kınadı.
Editör: TE Bilisim