Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ’nün Sri Lanka’da kurulum aşamasını tamamladığı kampüs oluşumu sırasında Güney Kıbrıs yetkililerinin karşı duruş ve engellemelerini ve göndermiş oldukları yazılı metni, iletilmesi gereken tüm KKTC ve TC makamlarına ilettiğini söyledi.

Akpınar, Barış ve Çözüm görüşmeleri sürecinde dahi Güney Kıbrıs Rum Yetkililerinin akıl almaz iftiraları ile Anavatan Türkiye Cumhuriyetine ve GAÜ’ye saldırmasının, işbirliği içinse; resmi olarak Güney Kıbrıs Üniversiteleri ile çalışılması için davet yapılmasının, kullanılan ağır dil, itham ve suçlamaları paylaştığını kaydetmişti. Konunun kamuoyu ve devlet yetkilileri ile paylaşılmasının ardından Akpınar ,TC Sri Lanka Büyükleçiliğinden gelen cevabın ,GAÜ ‘nün adımlarının haklı bir çerçevede ve doğru yolda olduğunun en güzel kanıtı olduğunun da altını çizdi. TC Sri Lanka Büyükelçisi Tunca Özçuhadar’a , Girne Amerikan Üniversitesi ailesi adına teşekkürlerini kaydeden Akpınar , GAÜ’nün ortaya koymuş olduğu vizyon ve misyon ile Dünya üniversitesi olarak öğrenciler adına atılan adımları aktardıklarını ve Büyükelçiliğin cevabının da kendilerinin gerçekleştirmiş olduğu adımların doğruluğunun en güzel göstergesi olduğunu kaydetti. Bu doğrultuda gördükleri destek ile de çalışmalarına hızla devam ettiklerini kaydeden Akpınar , böylelikle GAÜ’nün kampüs sayısının yediye çıkmış olduğunun da altını çizdi.

Akpınar açıklamasında, GAÜ’nün Küresel Kampüs oluşum programına devam ettiği Sri Lanka Metropolitan College ile devam eden süreç tamamlanmış olduğunu sözlerine ekleyerek ,çıkılan bu akademik yolculukta akademik kadro ve işbirliği içerisinde bulunulan kurumlar adına da bu cevabın çok önemli olduğunu kaydetti.

Konu ile ilgili Girne Amerikan Üniversitresi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’a konu ile ilgili düşüncelerini ve çirkin saldırı karşısında ki duruşunu açıklayan bir yazı gönderen Büyükelçi Tunca Özçuhadar, GAÜ ile içten sözlerine şu şekilde devam etti :
Girne Amerikan Üniversitesinin Sri Lanka’da ki kampüsleşme hareketini başından beri takip ediyorum. Metropolitan koleji ile Girne Amerikan Üniversitesi arasındaki işbirliğinin hızla büyüdüğünü görmekten memnunum. Bu birlikteliğin Kıbrıslı Türkler ve Sri Lanka halkı arasındaki ilişkileri güçlendireceğine inanıyoruz. Girne Amerikan Üniversitesinin Büyükleçiliğe yapmış olduğu ziyaret adına dan teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Özçuhadar yazının devamında, Metropolitan College ve Girne Amerikan Üniversitesi arasındaki işbirliğinin Sri Lankalı öğrenciler için eğitim olanakları yaratacağına ve Sri Lanka çevresindeki öğrenciler için ise bölgenin eğitim merkezi haline geleceğine inandığını söyledi. Ayrıca Özçuhadar , Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından gönderilen mektup’un dikkate alınmaması gerektiğini ve tarihi gerçeklerin çarpıtıldığını vurguladı.

 
Editör: TE Bilisim