Sivil toplum örgütleri, Türkiye’de meydana gelen terör saldırıları nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

BENLİ

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Yalçın Benli mesajında, “İstanbul’daki terör saldırısı hepimizi derinden yaralamış, yaşanan acıyı yüreklerimize yansıtmıştır. Terörü Lanetliyoruz. Bu üzücü saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar, tüm ailelere ve Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz” dedi.

BES

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya da mesajında, Cumartesi gecesi İstanbul’da yaşanan terör olayı ve sonrasında kaybedilen canların kendilerini derinden yaraladığını belirterek, “44 insanın hayatını kaybettiği ve 150’den fazla insanın yaralandığı bu iğrenç terör saldırısını nefretle kınıyoruz. Bu acı dönemde bizler kardeş Türkiye halkının acısını, acımız olarak görüyoruz ve yaşanılan iğrenç saldırı sonrası acısını paylaştığımız Türkiye halkına sabırlar diliyoruz” dedi.

KIBRIS SAĞLIK TURİZMİ KONSEYİ

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan da yayımladığı mesajda terörü lanetledi.

Türkiye’de polislerin, askerlerin ve suçsuz sivillerin şehit olmasını görmekten duydukları derin üzüntüyü dile getiren Savaşan, Türkiye’de barış ve kardeşlik ortamı ile istikrarı bozmaya yönelik girişilen bu ve buna benzer haince terör saldırılarının bir an önce sona erdirilmesini temenni etti.

Nereden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun her türlü şiddet ve terörün karşısında olduklarını vurgulayan Savaşan, “Masum insanları hedef alan alçakça saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, Türkiyemize, huzur ortamının hakim olduğu geleceğine dair umudundan vazgeçmemesi dileğiyle baş sağlığı dileriz” dedi.

SÖNMEZLİLER OCAĞI...

Sönmezliler Ocağı Yönetim Kurulu adına genel başkan Erden Esenyel de yayımladığı mesajda, Türk milletine yönelik alçakça saldırıyı şiddetle kınadıklarını, saldırının arkasındakileri de lanetlediklerini kaydetti. Esenyel mesajında şunları söyledi:

“Kırk yıldır terörle mücadele eden Türkiye, teröre ve destekçilerine boyun eğmediyse, milletin birlik ve beraberliği sayesindedir. Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyada, bazı güçlerin beslediği terör odaklarının amacı, halka korku salma, yıldırma ve devletin kalkınma ve gelişmesini frenlemeye yönelik olup, bu düşüncelerinin gerçekleştirilmesi mümkün değildir.

15 Temmuz’da tanka, topa, tüfeğe karşı göğsünü siper eden, darbe girişimini önleyen Türk milleti, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara geçit vermeyecektir. Bölgede oluk gibi kan ve dünya insanlık trajedisine seyirci kalırken, Türkiye’nin kendi güvenliği adına üstlendiği görevlerden vazgeçirme adına sahaya korkak taşeronlarını sürenlerin planları eninde sonunda akamete uğramaya mahkûmdur.

Türk milletinin bölünmez bir parçası olan Kıbrıs Türkü’nün bağrından çıkan mukavemetçi Sönmezliler Ocağı, menfur saldırıyı şiddetle kınarken, son gelişmelerin Türkiye’de ve KKTC’de birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç olduğunu bir kez daha hatırlatır.”

KIBRIS AK OCAKLARI

Kıbrıs Ak Ocakları Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Kösedağ da yayımladığı mesajda şunları dile getirdi:
Editör: TE Bilisim