Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Carole Frechette’nin yazdığı, Hüseyin Köroğlu’nun yönettiği oyun, dün akşam Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda sahnelendi.

Oyunun ardından Tiyatro AŞHK’ın Sanat Yönetmeni Hüseyin Köroğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e plaket takdim etti

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Dünya Tiyatrolar Günü’nün kutlandığı bir zamanda sahnelenen oyunun anlamlı olduğunu ifade ederek, oyun için büyük emek sarf eden oyuncuları kutladı.

Belediye olarak toplumun ihtiyacı olan tiyatrodan en fazla fayda sağlanması için çalıştıklarını, tiyatronun insanı, anlatan bir sanat olduğunu, insanı düşündüren ve sorgulamaya sevk etmesi açısından önemli olduğunu, toplum olarak sorgulamaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Tiyatro AŞHK’ın Sanat Yönetmeni Hüseyin Köroğlu kendi vatanında kendi insanıyla buluşmanın kendisi için büyük keyif olduğunu söyledi.

Gazimağusa’nın belediye tiyatrosuna ihtiyacı olduğunu ifade eden Köroğlu, bu sanat ışığını yaktığı için Belediye Başkanı İsmail Arter’i sanatsever başkan olarak ilan ettiğini söyledi.
Editör: TE Bilisim