Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda yer alan imza töreninde konuşan Bakan Hakan Dinçyürek, protokol sayesinde oluşturulacak bilgi merkezi aracılığıyla Tatlısu ve civarındaki bitki örtüsü ve biyolojik çeşitlilik açısından fauna ve flora çalışmaları yapılacağını söyledi.

Dinçyürek, yapılacak çalışmalar sonrasında, arşiv ve görsel anlamda sergilerin de düzenleneceği bilimsel bir merkezin oluşacağını kaydetti.

Tatlısu Belediyesi ile bu anlamda yapılan işbirliği için memnun olduklarını ifade eden Dinçyürek, "Ülkemizin kendine özgü bitki örtüsü ve biyoloji çeşitliliği adına varolan değerlerimizin tespiti, tanımlanması ve sergisi bizler için son derece önemlidir" dedi.

Kurulacak Bilgi Merkezi'ne büyük önem verdiklerinin altını çizen Dinçyürek, işbirliği için Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan'a teşekkür etti.

ORÇAN: “TATLISU ENDEMİK BİTKİLER AÇISINDAN ZENGİN”

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan da konuşmasında, Doğa Bilgi Merkezi'nin kendilerinin başlattığı bir çalışmanın devamı niteliğinde bir girişim olacağını söyledi.

Orçan, Tatlısu bölgesinin endemik bitkiler açısından oldukça zengin flora ve faunası olan bir bölge olduğuna dikkat çekerek, ortaya çıkacak verilerin doğa için büyük önem taşıyacağını düşündüklerini kaydetti.

“DOĞA İÇİN BÜYÜK KATKI”

Orçan, işbirliği için Bakan Dinçyürek'e teşekkür ederken; yapılan çalışmayı, "Doğa için büyük bir katkı olarak" niteledi.

Protokol imza töreninde, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğluları da hazır bulundu.
Editör: TE Bilisim