Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, İletişim Fakültesi Sergi Salonu’nda yer alan “Tataristan Sanatçıları Resim Sergisi”nin açılışında, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu, Tataristan sanatçıları adına devlet sanatçısı unvanına sahip Bulat Gilvanov ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit birer konuşma yaptı.
Serginin açılış konuşmasını yapan Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu, Tataristanlı ressamların eserlerinin büyük bir kısmını bölgenin doğasını, etnoğrafik yapısını ve tarihini yansıttığını ifade ederek kültürel yansımaların olduğu bir sergi izleneceğini belirtti.
Konuşmaların ardından Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit tarafından, Tataristanlı sanatçılar; Rafael Kadyrov, Rabis Saliakhov ve Bulat Gilanov’a Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’ne katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.
Plaket takdimi ardından serginin açılış kurdelesi kesilerek sergi gezildi. Yağlı boya tuval çalışmalarından hazırlanan Tatar Türklerinin geçmişten günümüze kültürel birikimlerini ortaya koyduğu eserlerin yer aldığı sergi, iki hafta boyunca hafta içi 10.00-12.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Editör: TE Bilisim