Maliye Bakanı Ersin Tatar, KKTC’nin güçlenmesine darbe vuran kayıt dışılığa karşı yasalar doğrultusunda çalıştıklarını söyledi.

Maliye Bakanı Tatar, bugün Sönmezliler Ocağı’nı ziyaret ederek Erden Esenyel başkanlığındaki Ocak yönetici ve üyeleri ile görüştü.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Bakan Tatar, Sönmezliler Ocağı’nın KKTC’nin en büyük savunucularından ve destekçilerinden oluştuğunu belirterek, eski Mücahitler ve eski öğretmenleriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Hükümet çalışmaları, gündemdeki projeler ve ekonomik konular hakkında Sönmezliler Ocağı üyeleri ile sohbet eden bakan Tatar, gündemdeki su projesi, elektrik projesi, e-devlet ve vergi dairesi yeni binası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Tatar şöyle devam etti:

“Sizler KKTC’nin savunucuları destekçilerisiniz, bizler de KKTC’nin ekonomisini güçlendirmek halkın refahını artırmak için uğraş veriyoruz.

Gündemdeki projelerin gerçekleşmesi ile ekonominin kayıt altına alınmasında çok büyük yol alınacaktır. Vergi toplama konusunda dairemiz yasalar çerçevesinde elinden gelen gayreti göstermektedir. Gümrük Dairesi ile Vergi Dairesi kayıt altına alma işlemleri konusunda ortak çalışmalar yürütmektedirler. Kayıt dışı her türlü ekonomik faaliyet, kayıt dışı her türlü malın ülkemizde dönmesi KKTC’nin güçlenmesine bir engeldir, darbedir. Yasaların bize tanıdığı imkanlar doğrultusunda elimizden gelen gayretle çalışıyoruz, bu bizim mükellefiyetimizdir.”

ESENYEL: “KAÇAKÇILIĞA GÖZ YUMMAYIN”

Sönmezliler Ocağı Başkanı Erden Esenyel de, bakan Tatar’ı misafir etmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, hükümet ve Maliye Bakanı’nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini, kayıt altına alma konusundaki işlemlere destek verdiklerini belirtti.

Esenyel, Bakan Tatar’dan taviz vermeden daha sert olmasını, kaçakçılığa asla göz yummamasını istedi.
Editör: TE Bilisim