Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı, Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar, “Genel Başkan Özgürgün’ü bir an önce partiye ve dolayısı ile ülkeye zarar veren anti demokratik tutumundan vazgeçmeye çağırdı.”

         Tatar, Özgürgün’ün tüm uğraşlarına rağmen dün toplanan Genel Yönetim Kurulu’ndan yaptırdığı naylon üye listesi için onay alamadığına “ dikkati çekti ve “ Genel Başkan Özgürgün’e bir kez daha yapılan eleştirilere kulak tıkamaması, kendileri ile diyalog kurması çağrısında bulundu”.

         Ersin Tatar, “ UBP Parti Meclisi’nin bir an önce toplanarak Genel Başkan’ın partide yarattığı bu tehlikeli gidişata dur demesi gerektiğini” de vurguladı.

         Tatar açıklamasında şunları kaydetti;

         “ Genel Yönetim Kurulumuzun çoğunluğu Genel Başkan’ın tüm girişimlerine rağmen önünlerine konulan yanlış, gerçeklerden uzak, tüzüğümüze aykırı üye listesine onay vermemiştir.

Sayın Özrgügün hala yanlıştan dönmemekte ve partiye zarar vermektedir.

         Ulusal Birlik Partisi bundan önceki kritik seçimlere giderken bile adaylar delege listeleri üzerinde uzlaşmış ve listelerin altına imza koymuşlardı. Bugün de öyle olması şarttır. Tüm adayların içine sinen, onay verilen bir üye listesi yerine naylon bir üye listesi  ile seçime

 

 

 

 

 

gidilmesini zorlamak UBP’yi hiç sevmemek, partiye bilerek, isteyerek zarar vermeye çalışmaktır.

Sayın Özgürgün’ün yapmakta olduğu uygulamalar, halkımız, parti tabanımız, milletvekillerimiz, Genel Yönetim Kurulumuz tarafından benimsenmemiştir. Dolayısı ile kendisine son kez görüşmekten, konuşmaktan kaçındığı bizlerle diyalog kurmasını ve bir an doğru noktaya gelmesi çağrısında bulunuyorum.Bir araya gelelim ve konuşarak, anlaşalım 31 Ekim kurultayımıza kardeşçe bir ortamda gidelim.

         Parti Meclisimiz bir an önce toplanmalı ve Genel Başkan Özgürgün’ün neden olduğu birlik beraberliğimize, demokratik yapımıza, halk nazarındaki parti görünümümüze zarar veren bu gidişata dur demelidir.

         Sayın Özgürgün ve etrafına toplandığı, kendisini kendi bireysel menfaatleri için yanlış yönlendiren birkaç kişi bilmelidir ki bu taban, milletvekilleri ve bizler UBP’nin yararı için her türlü yasal ve demokratik mücadeleyi, ülkemize, partimize zarar vermemeye büyük özen göstererk, bedeli ne isterse olsun ortaya koymaya kararlıyız.”

Editör: TE Bilisim