UBP Genel Başkanı Tatar dün akşam Haspolat ve Hamitköy’ü ziyaret etti. UBP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Tatar’ın ziyaretlerinde, UBP Genel Sekreteri Hasan Taçoy, UBP İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu ile bazı milletvekilleri de hazır bulundu.

Ersin Tatar, ziyaretlerinde, ülkedeki son duruma da değindi ve “Hükümetin doğru işler yapmaması nedeniyle ülkede sıkıntıların her geçen gün arttığını” savundu. 

Tatar şunları kaydetti:
“Ortada iş yapmayan, ödemeleri gerçekleştiremeyen, sektörleri zora sokan, ihalelere çıkamayan, iç borç yükünün artmasına neden olan, Türkiye ile mali ve ekonomik protokolü imzalayamayan bir hükümet vardır. Biz muhalefet partisiyiz. Kimseden bizim hükümete girmemizi sağlayın diye bir talebimiz yoktur. Bizim hükümete girmemizi isteyen halkımızdır. Halkımız kendisine hizmet verecek olanın UBP olduğunu görmüştür”

“ EKONOMİK VE SOSYAL KALKINMA ANA VİZYONUMUZDUR”

UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, ekonomik ve sosyal kalkınmanın, Kıbrıs konusundaki hakların savunulmasıyla birlikte UBP’nin ana vizyonunu oluşturduğuna da işaret ederek, şöyle konuştu:

“Kıbrıs Türkü daha ileri bir yaşam seviyesini hak etmektedir. Üretime, yüksek öğrenim ve turizmde sağlıklı bir şekilde gelişmeye dayalı, limanların, yolların, haberleşmenin tamam olduğu, kamuda verimliliğin artığı bir KKTC’nin ileri gitmemesi için herhangi bir neden yoktur. Anavatan Türkiye’nin de desteği ile bir kalkınma hamlesi içine girilebilir. Girilmelidir.”

Kıbrıs konusunda ise, hakların Anavatan Türkiye ile birlikte savunulacağını vurgulayan Tatar, “Devletimize sahip çıkacağız. Rum tarafının isteklerini kabul edip bir anlaşma yapamayız. İstedikleri bizim güvenliğimizi, eşitliğimizi yok etmektir. Anastasiadis’in söylediklerine, yaptıklarına bakıp da hala bunları görmemek, anlamamak mümkün değildir. Halkımız anlamıştır. Halkımız, devlete sahip çıkan partinin, Kıbrıs konusunda dedikleri çıkan, tespitleri doğru olan partinin UBP olduğunu da bilmektedir. O nedenle bize destek veriyor” dedi. 

Tatar, UBP’nin çalışarak, uğraşarak, büyük projeleri gerçekleştirerek, üniversiteler açarak, turistik yatak kapasitesini 30 bine çıkaracak icraatlar yaparak bugünlere geldiğini vurgulayarak, bundan sonra da çok çalışarak, projeler üreterek, kararlı adımlar atarak yeni projelere imza atacaklarını, kimsenin bundan kuşkusu olmaması gerektiğini söyledi. 

Editör: TE Bilisim