Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar, “ hükümetin sektörler zorluk yaşar, halk fakirleşirken doğru dürüst hiçbir şey yapmadığını, dolayısı ile halkın artık bu hükümeti istemediğini” belirtti.

Tatar, “ hükümetin en önemli konu olan Türkiye ile 2019-2021 dönemini kapsayacak Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolünü imzalayamadığını, Türkiye’den reformlar ve yatırımlar için sağlanan kaynakları alamadığını “ da ifade etti ve “ bunların, mazereti bahanesi, olmaz. Yapmak şart. Yapamıyorsanız. Bırakıp gidecek, halkın zamanını çalmayacaksınız” dedi.

Ersin Tatar açıklamasında şunları kaydetti:

“ Ulusal Birlik Partisi’nin başlıca gündem maddesi Kıbrıs Türk Halkı’nın refahıdır, ekonomik sorunlarının aşılması, hak ettiği yaşam kalitesine ulaşmasıdır.

Gündem bir an önce, halkın istemediği mevcut kötü yönetimden, hükümetten kurtulmaktır.

Bir biri ile uyum sağlayamadıkları, herkesin kendi kafasına göre bir şeyler yapmaya çalıştığı 4 başlı hükümetin hazırladığı 2019 bütçesinin Komite görüşmeleri tamamlandı. Bütçede 1 milyar TL’lik bir açık söz konusu. Bütçe eksik ve aksak.

Komite çalışmalarında da görüldü ki, 4’lü hükümet Kıbrıs Türk Halkı’nın içinde bulunduğu durumdan çıkmasını sağlayacak birikime, çalışma kapasitesine ve vizyonuna sahip değildir.

Sektörler zorluklar yaşar, halk fakirleşirken 4 başlı hükümetin bunları aşabilecek bir planı yoktur. Halk bu durumun farkındadır dolayısı ile artık bu hükümeti istemiyor. İş dünyası, kurum kuruluşlar, hükümete güvenmiyor, tepki gösteriyor.

Bu hükümet en önemli konu olan Türkiye ile 2019-2021 dönemini kapsayacak Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolünü imzalayamadı. Sayın Başbakan’ın hala, Türkiye’de muhatap bulamamalarını ileri sürmesi topu taca atmaktır. 4’lü koalisyon, Türkiye’den reformlar ve yatırımlar için sağlanan kaynakları da alamadı. Bu kaynakları alamamanın mazereti, bahanesi, olmaz. 

Bu kaynakları almak için proje, gayret ve bu ülkeyi sevmek, halka hizmet etme gayreti içinde olmak lazımdır. Birçok proje yarım kalırken, bir kısmı çok yavaş ilerlerken hükümet vurdumduymazlık içinde gün geçiriyor.

Dövizde önemli düşüş var ama fiyatlarda düşüş yok. Halkımız, hükümetin zamanında gereğini yapmaması dolayısıyla ülkemizde üretilen patatesi uzun zaman fahiş bir fiyata satın almak zorunda kaldı. Şimdi ise halkımız, hükümetin yeni bir becerisizliği nedeniyle kuyruklarda bekleyerek patates alıyor.

Hükümet ortakları daha önce neyi yapmayacağız demişse şimdi yapıyor. Yasa Gücü’nde Kararname çıkarılmasına karşı olan CTP’li Başbakan Devlet çalışanlarının hakkı olan hayat pahalılığını almamaları için Yasa Gücü’nde karanamelere imza atıyor. Aynı Başbakan daha önceki emirname yayınlanırken ‘ bu son , artık emirname çıkarılmayacak’ dediğini unutarak, hiç kimseden doğru dürüst görüş alınmadan Gazimağusa-İskele-Yeni Boğaziçi Emirnamesi’ne imza koyuyor.

Kıbrıs Türk Halkı bu yaşananları hak etmiyor. Süresi dolan hükümet ne kadar erken halka kulak verir istifa ederse o kadar ülkeye fayda sağlayacaktır.”

Editör: TE Bilisim