Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar, “ halkın Kıbrıs konusunda UBP’nin haklı çıktığını görmesi ve sadece UBP dönemlerinde ülkede yatırım yapıldığını, ekonominin ilerlediğini anlaması nedeniyle partisinin rakipsiz en büyük parti olduğunu ve ilk seçimde tek başına iktidara geleceğini” söyledi.

UBP Genel Başkanı, İskele İlçesi Gençlik Kolları  tarafından düzenlenen panele katılarak bir konuşma yaptı.

Tatar konuşmasında UBP’li gençlerin milli ve manevi değerlere bağlı ve çok çalışkan olmaları gerektiğini vurguladı.

Tatar şunları kaydetti:

“ Her sabah erken kalkacaksınız. Planınızı programınızı yapacak, hedeflerinizi koyacaksınınız.Çok çalışacaksınız. Gençlik çalışmadır.UBP gençliğinin özelliği nedir? Bize göre çalışkanlığa ek olarak gençlerimiz insani değerlere sahip çıkmalı, maneviyatı  ve milli şuuru olmalıdır Gençlerimiz, milletine, vatanına, bayrağına bağlı olmalıdır.”

TÜRKİYE’YE YALANLARLA SALDIRILIRKEN CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN NEDEN SUSUYOR?

“ Türkiye Dışişleri Bakanı KKTC ziyaretinde Rum uzlaşmazlığı karşısında artık federasyon olamayacağını, iki devletli çözüm dahil diğer çözüm şekillerinin de artık görüşme masasında olması gerektiğini söylediğini anımsatan UBP Genel Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Sayın Çavuşoğlu’nun söyledikleri bizim yüreğimize su serperken Rumlar ve bizim muhalifler hemen rahatsız oldular ve Türkiye’ye yalanlarla saldırmaya başladılar. Sayın Talat dayanamadı federasyonu tek sığınılacak liman ilan etti. Neden? Çünkü Kıbrıs konusunda federasyonu savunmaktan başka siyasi malzemeleri kalmadı, Federasyon olmayacağını biliyorlar ama kabul ederlerse tamamen siyasetsiz kalacakları için yalana sarılıp federasyonu savunuyorlar. UBP gençliği bunları iyi bilmelidir. KTÖS  Türkiye’ye istilacı, Kıbrıs Türkü’ne etnik temizlik uygulayan, bize zorla soyadı koyan, yer isimlerini zorla değiştiren ülke diye yalan suçlamalarla saldırıyor ama Cumhurbaşkanı Akıncı’dan, Başbakan Erhürman’dan tepki yok. Neden?

GENÇLERİN UBP’YE İLGİSİ ARTIYOR

UBP Genel Başkanı Ersin Tatar “ gençlerin UBP’ye ilgisi her geçen gün artmakta olduğunu memnuniyetle gördüklerini de ifade etti ve şöyle konuştu:

“ Bunun başlıca nedeni Kıbrıs konusunda söylediklerimizde haklı çıkmamız ve halkın sadece UBP iktidardayken yatırım yapıldığını, ekonominin ilerlediğini  fark etmesidir. İnşallah önümüzdeki günlerde çok daha fazla gencimizi kurduğumuz komitelerde görecek , onlarla birlikte iktidar yolunda yürüyeceğiz.Suyu biz getirdik. Proje bizim projemizdir. CTP, TDP suyun gelmesini istemezdi. Şimdi çalışıyorlar.Kablo ile elektrik de bizim projemizdir.  Şimdi o projede ayak sürüyorlar ama  da geçekleşecek”.  

TAÇOY “ UBP HALKIN, DEVLETİN GÜCÜDÜR”

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri  Hasan Taçoy da konuşmasında  “ UBP’nin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten feyz aldığını söyledi ve şunları kaydetti:

“Ben de gençlik kolları ile siyasete başladım.  O yıllarda da salonların UBP’li gençlerle dolması için çalıştım. Hala en büyük çabam bu yöndedir. Çünkü bizim feyz aldığımız Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi Cumhuriyetimizi gençlerimize emanet edeceğiz”.

“Birlikten güç doğduğunu,  UBP’nin  birlik anlamına geldiğini” ifade eden Taçoy, “, halkımızın, Devletimizin en büyük gücü UBP’dir. Gençlere yönelik etkinliklerimize İskele’den başladık, diğer ilçelerimizde devam edeceğiz” dedi.

ARİFOĞLU “ UBP MİLLİYETÇİ, ÖZGÜRLÜKÇÜ VE SOSYAL ADALETÇİDİR”

 Ulusal Birlik Partisi kurucularından eski Bakan Tuncer Arifoğlu da Panel’de yaptığı konuşmada UBP’nin tarihçesini anlattı.

“UBP’nin  çok köklü bir parti olduğunu” vurgulayan Arifoğlu şunları kaydetti:

“ UBP’nin üç temel özelliği vardır. Milliyetçidir; Anavatan Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmeyi savunur. Özgürlükçüdür;  Özgürlükçü olduğu için KKTC’yi kuran anlayıştır. Sosyal adaletçidir;  KKTC halkının sosyal adalet anlayışı çerçevesinde elde ettiği ne varsa hepsinin altında UBP’nin imzası vardır”.

KIRŞAN TATAR’A PLAKET TAKDİM ETTİ

Ulusal Birlik Partisi İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan Panel sonunda “ böylesi bie etkinlik düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve UBP Genel Başkanı Ersin Tatar’a günün anısına bir plaket takdim etti.

Editör: TE Bilisim