Maliye Bakanı Ersin Tatar, araç ithalinde gümrük sıkıntılarının çözülmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Maliye Bakanı Ersin Tatar, Motorlu Araç Satıcıları ve İthalatçıları Birliği (MASİB)’i kabul etti

ÖZBEK

MASİB Başkanı Cengiz Özbek kabulde yaptığı konuşmada, Maliye Bakanlığı’nın yılbaşından önce hayata geçirdiği hurda araç alımı uygulamasının durgun olan araba sektörüne canlılık getirdiğini ifade etti.

Sektörün alınan yerinde kararlarla hareketlendiğini ifade eden Özbek, gümrük vergileri konusunda yapılan çalışmaların erken zamanda sonlandırılması temennisini dile getirdi.

TATAR

Bakanlık açıklamasına göre, Maliye Bakanı Ersin Tatar ise sektörün ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını, gümrük konusunda ortaya çıkan sıkıntıların giderilmesi için ilgili yasal çalışmaların gümrük dairesi, vergi dairesi ve ilgili sektör kuruluşları ile devam ettiğini vurguladı.

Tatar, ithal edilebilecek araç yaşının 3’ten 5’e çıkartılmasıyla KKTC halka büyük bir hizmet sunduklarını belirtti.

Tatar; “Ekonomik verilere bakıldığında dünyada büyük bir ekonomik kriz devam ederken, petrol fiyatları son 3 yılda yüzde yüz artış gösterirken, biz yolumuza devam ediyoruz. Hükümet olarak aldığımız tedbirler, yaptığımız çalışmalarla bir bütçe disiplini, bir mali disiplin oluşturduk. Çalışmalarımızın halkımıza refah olarak geri dönmesi kararlılığımızı devam ettirmekteyiz” dedi.

Editör: TE Bilisim