Maliye Bakanı Ersin Tatar, KKTC’de sporun her dalında çok yetenekli sporcuları olduğuna işaret ederek, ambargolara rağmen Kıbrıs Türkü’nün bu yetenekli gençler sayesinde her dönem kendini dünyaya tanıttığını söyledi.

Maliye Bakanı Tatar, AKP Trabzon Milletvekili, eski spor bakanlarından Faruk Ozak’ı kabul etti.

Kabulde konuşan Tatar, KKTC’ye yönelik spor alanındaki  ambargoların insan haklarına aykırı olduğuna işaret ederek, Türkiye’nin bu ambargolara karşı ortaya koyduğu çaba ve KKTC’ye yapmakta olduğu katkılar için teşekkür etti.

KKTC’nin  yalnız olmadığını, Türkiye’nin her alanda yanlarında olduğunu belirterek bundan duydukları memnuniyeti dile getiren Tatar, geçmişte Gençlik ve Spor Bakanlığı yanında Trabzonspor Klüp Başkanlığı da yapan konuk milletvekiline teşekkür etti.

“SPORCULARIMIZ HER ALANDA ÇOK YETENEKLİ”

Tatar, ülkenin, sporun her dalında çok yetenekli sporcuları olduğuna işaret ederek, spor alanındaki ambargolara rağmen Kıbrıs Türkü’nün bu yetenekli gençler sayesinde her dönem kendini dünyaya tanıttığını söyledi.

Kendilerinin de gerek spora, gerekse futbola gerekli katkıyı koymaya çalıştıklarını vurgulayan Tatar, imkanlarının sınırlı olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’yle bu alanda da karşılıklı işbirliğinin artırılmasının önemi üzerinde durdu. Sporculara moral ve motivasyon kazandırılmasının da herkesin görevi olduğunu kaydetti.

OZAK

AKP Trabzon Milletvekili Faruk Ozak ise, KKTC’de kendilerini ülkelerinde gibi hissettiklerini belirtti ve “Türkiye’de Kıbrıs’ın konuşulmadığı bir gün, bir saat yok” dedi.

Adaya ilk kez 1975 yılında futbolcu olarak geldiğini ve o günden beri Kıbrıs’ın kendisi için çok önemli olduğunu anlatan Ozak, ülkedeki gelişmeleri yakından izlediklerini kaydetti.

Türkiye’de bugün ekonomik istikrarın hakim olduğunu, Türkiye geliştikçe KKTC’nin de geliştiğini ifade eden Ozak, KKTC’ye yönelik çeşitli alanlardaki desteğin devam edeceğini vurguladı.

Ozak, KKTC’nin spor alanında yaşadığı ambargoların da Türkiye’nin dünyadaki gelişimiyle kaldırılacağı inancını dile getirdi.

İki ülke arasında, spor alanındaki ilişkilerin geliştirilmesinin gerekliliğine işaret eden Ozak, bunun sporun gelişimine de katkı sağlayacağını söyledi.

Ozak, bir basın mensubunun, Türkiye’de kabinedeki  revizyonunu nasıl değerlendirdiği yönündeki sorusuna karşılık ise, yeni gelişmelerle yenilenme ihtiyacı doğduğunu, çok kabiliyetli insanlar olunca onlara da şans vermek gerektiğini, ayrıca parti tüzüğü gereği 3 dönemden fazla bakanlık yapılamadığını anlattı.

Editör: TE Bilisim