İzin Kurulu Başkanı Meftun Orkun, Türkiye’den KKTC’ye su taşıyacak proje kapsamında ülkeye gelen boru ve aksamların, işletme izni olan araçlarla yasal çerçevede taşınması için gereken hassasiyetin gösterildiğini açıkladı. Orkun, ilgili yasa kuralları gereğince,  işletme izni sahibi araçlarla taşıma yapılması gerektiğini hatırlattı.

Orkun tarafından yapılan açıklamada, boru ve aksamları taşıyan “Yi Chun 15” isimli geminin geçtiğimiz pazar günü Gazimağusa Limanı’na ulaştığı belirtilerek, İzin Kurulu Makamı’nın “Denetim Programı” kapsamında dün Gazimağusa Limanı’nda eşya taşımacılığına ilişkin denetim faaliyetlerinde bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, “KKTC için hayati öneme haiz bu proje kapsamında can suyunu taşıyacak boru ve aksamların işletme izni olan araçlarla yasal çerçevede taşınması için gereken hassasiyet gösterilmiştir” denildi.

Orkun, “KKTC sınırları içerisindeki karayollarında ücret karşılığı veya araç sahibinin kendi özel ticaret, sanayi, tarım veya başka iş amaçları için eşya taşımacılığı yapacak kişilerin, 50/2000 sayılı Motorlu Araçlarla Yolcu ve Eşya Taşınması (Denetim) Yasası kuralları gereğince işletme izni sahibi olması ve ilgili iznin içerdiği kurallara uyması gerekir” dedi.

İzin Kurulu Makamı’nın ilgili yasanın kendisine verdiği hak ve görevler çerçevesinde eşya taşımacılığı yapacak kişiler ile eşya taşımacılığında kullanılacak araçları, yasanın aradığı koşullara uygun olması şartıyla izinlendirme yetkisine sahip mercii olduğunu belirten Orkun, eşya taşımacılığının düzenli ve verimli şekilde yürütülmesi için gerekli özen ve çabayı gösterdiklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim