Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği heyeti, İçişleri Bakanı Kutlu Evren’i ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği adına konuşan Başkan Osman Amca cezaya girip yurtdışı olan işçilerin sorunlarının çözülmemesinden dolayı inşaat sektörünün ve bazı diğer sektörlerin kalifiye işçi açısından zorluk yaşadığını söyledi.

İşçilerin cezaya girmelerinin birçoğunda sorumlunun işverenler olduğunu savunan Amca, “çalışma izinlerinin gününde çıkarılmaması veya sosyal hakların gününde ödenmemesi bu durumun başlıca sebebidir” dedi.

Bazı şirketlerin ihmali nedeniyle işçilerin bu duruma düştüğünü, bazı şirketlerin de ekonomik sıkıntılar nedeniyle izinleri yenileyemediğini belirten Amca, işyerlerinin borçlarını yapılandırmak için de çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Kayıtsız inşaatların artığına da değinen Amca, yerel yönetimlerin daha etkin denetleme yapması ve raporlarını ilgili bakanlıklarla paylaşarak ciddi önlem alması gerektiğini, böylelikle kanunsuz yapılaşmanın da engellenebileceğini kaydetti.

EVREN

İçişleri Bakanı Kutlu Evren ise, ziyaretleri için Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği heyetine teşekkür ederek iş dünyasından gelen bir kişi olarak taşeronların sorunlarını çok iyi bildiğini ve aksaklıkların giderilmesi için çalışmaya en kısa zamanda başlayacaklarını söyledi.

Muhaceret affıyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile istişare içerisinde bir çalışma yürütüldüğüne de değinen Bakan Evren yakın zamanda ortaya çıkacak olan taslağı kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.
Editör: TE Bilisim