İçişleri Bakanlığı, kontrolü altında bulunan tarımsal rezerv arazilerin icarı için 5 Haziran Cuma gününe kadar başvuru kabul edileceğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, müracaatların 5 Haziran Cuma gününe kadar, mesai saatlerinde, İskan ve Rehabilitasyon Dairesi ve Kaza Şubeleri’nden temin edilecek Tarımsal Kaynak Talep Formu ile, her ilçenin Tarımsal Şube Amirlikleri’ne yapılması gerektiği, İskele ilçesinde ikamet edenlerin başvurularının İskele Kaymakamlığı’ndaki görevliler tarafından alınacağı belirtildi.

İskan Topraklandırma ve Eşdeğer Mal Yasası’na göre Rezerv Tarımsal Kaynaklar’ın mevsimlik olarak 1 Eylül 2015- 31 Ağustos 2016 tarihleri arasında bir yıllığına kiralanacağı belirtildi.

Müracaatların şahsen yapılması gerektiği, başvuruda kimlik kartı fotokopisi, muhtarlıktan alınacak ikamet belgesi (yeni müracaat edenler için), 2014 -2015 yılı icar mukavelesi fotokopisinin aranacağı belirtildi.

Geçmiş yıllara ait kira bocu bulunanlara, kira borcu tamamen ödenmemesi halinde yeniden kiralama yapılmayacağı ifade edilen açıklamada, 5 Haziran’a kadar müracaatta bulunmayan veya geçmiş borçlarını ödemeyen kişilere 2015- 2016 sezonu için kira yapılmayacağı, borçlarını ödemeyenlerden kirasında arazi olan, devlete ait tarımsal kaynağın bakımını yapan, süren veya eken şahısların herhangi bir hak talep edemeyeceği, devletin sağlayacağı prim veya diğer menfaatlerden de yararlanamayacağı, talep olması halinde söz konusu kaynakların yeni müracaatçılara kiralanabileceği belirtildi. 
Editör: TE Bilisim