Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Dairesi Müdürlüğü, 100 kişilik daire personelinin katılımıyla Güzelyurt bölgesine teknik gezi düzenlendi.

Gezi kapsamında Saldam Meyve Suyu Fabrikası, Alnar Paketleme ve Narsuyu Fabrikası gezilerek yapılan çalışmalar incelendi. Daha sonra Tarım Dairesi’ne ait Güzelyurt Eğitim Üretim Çiftliği ziyaret edilip çiftlik hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

AMCAOĞLU

Güzelyurt Eğitim Üretim Çiftliği ziyaretine katılan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, tarımsal üretimin merkezi olan, tarımsal faaliyetlerin yoğun yaşandığı Güzelyurt’ta Tarım Dairesi’nin tüm personelinin bir araya gelerek böyle bir gezi gerçekleştirmelerinin son derece memnun edici olduğunu söyledi.

Üretimin merkezinde personelin bilgi ve deneyimlerini geliştirmesinin, sosyal kaynaşmalarına imkan sağlaması açısından güzel bir girişim olduğunu belirten Amcaoğlu, Tarım Dairesi çalışanlarının üretici kesimin beklentileri ve sorunlarını da birebir görme fırsatını da yakaladığını kaydetti.

Amcaoğlu, Üretim Çiftliği’ni dolaşarak Fare Zehiri Üretim Tesisi’ne gitti çalışmalarla ilgili Tarım Dairesi Müdürü Mehmet Akif Ünsal ve personelden bilgiler aldı.

Amcaoğlu, KKTC’de son zamanlarda farenin ciddi bir sorun olduğunu, fare konusuna çözüm için Tarım Bakanlığı olarak Fare Zehiri Üretim Tesisi’ni hayata geçirdiklerini, üreticilerin Tarım Dairesi’ne başvurmaları halinde bu ihtiyaçlarını ücretsiz olarak temin edebileceklerini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim