Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, etkinlikte donörlerden alınan yanak içi tükürük örnekleri, Dünya İlik Bankası’na kaydedilecek.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığında sabah saatlerinde yer alan donör kaydı etkinliğine katılan Bakan Nazım Çavuşoğlu, “Her donör bir umut, her umut bin mutluluk” sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğin önemine işaret etti.

2000 yılında Ledra Palace'daki ara bölgede Kemal ve Andreas için aranan ilik kampanyasına katkı koyanlardan biri olduğunu da anımsatan Bakan Çavuşoğlu, katkı koyan donörlerin dünyanın dört bir yanında kemik iliği bekleyen lösemi hastalarına umut olması dileğinde bulundu.

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Koordinatörü Övgü İnce de, etkinliğin gerçekleştirilmesini sağlayan Bakan Çavuşoğlu’na ve kök hücre bağışçısı olan çalışanlara teşekkür etti.

Övgü İnce, Dünya İlik Havuzu’nda toplanan doku karneleri ile bugüne kadar 52 Kıbrıslı Türk’ün,  dünyanın birçok yerindeki tanımadıkları, bilmedikleri kişilere umut olduğunu ve ilik naklinin gerçekleştiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim