Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, tarihini bilmeyen toplumların coğrafyasını başkalarının yazdığını belirtti.

Dürüst, bugün, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre dernek başkanı Ertan Ersan, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken, Kıbrıs konusundaki hassasiyetlerini aktardı.

Ersan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Erenköy’deki törende yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak, Cumhurbaşkanı’na destek belirtti; savaşa karşı olduklarına vurgu yaptı. Ersan şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Akıncı, bir süre önce basına Kıbrıs görüşmeleri ile ilgili vermiş olduğu demeçte ve 8 Ağustos Erenköy Şehitlerini Anma Töreni’nde yapmış olduğu konuşmada, ‘Kıbrıs Türk halkına hak ettiği yaşamı vermek şehitlere borcumuzdur’ demiş ve Kıbrıs Türk halkının özgürlük, eşitlik ve güvenliğini sağlayacak bir çözüm istediklerini belirtmiştir. Bu konuda sayın Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz.

Silahlanmaya ve savaşa karşıyız, çocuklarımızın yetim kalmasını ve annelerin, babaların ağlamasını istemiyoruz.”

DÜRÜST

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de konuşmasında, bakanlığın her daim milli kavramına sahip çıkmaya çalıştığını belirterek, geçmişin unutulmaması gerektiğini, tarihini bilmeyen toplumların coğrafyasını başkalarının yazdığını kaydetti.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ni Başkanı Ertan Ersan’ın savaşa karşı duruşuna destek beliren Dürüst, “Hangi görüşe haiz olursak olalım, önce barış ve huzuru kendi halkımız arasında inşa etmeli, birlik beraberlik içinde olmalıyız” dedi.

Ziyarette Milli Eğitim Bakanı Dürüst’e derneğin plaketi takdim edildi. 
Editör: TE Bilisim