Bir televizyon kanalına konuk olan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı Rum Meclisinde alınan Enosis ile ilgili kararı değerlendirdi ve ülkede en soldan en sağına kadar her kesimin ortak tepki vermesini memnuniyetle karşıladıklarını söyleyerek bu milli duruşun devamını diledi. Arıklı, Rum Meclisinin almış olduğu kararın Rumların gerçek yüzünü göstermesi açısından oldukça faydalı ve zamanlamasının mükemmel olduğunu belirterek şunları söyledi;

“ Ne var ki Rum Meclisinde 1964 ve 1967 tarihlerinde alınmış iki ayrı Enosis kararı duruyor. Bu kararlar ortada iken biz hangi gerekçe ile Rumlarla masaya oturuyoruz anlamış değilim. Bu bir yana Rum Meclisinde değişik zamanlarda alınmış olan Soykırım kararları var. Bu kararlar Türkleri ve Türkiye’yi rencide ediyor. 20 Mayıs 2009 ‘da Batı Trakya’da Türk olmadığına dair alınmış karar var. Batı Trakya’da Türk var demek Güney’de yasaklanmış durumda. Kimlerle ortak devlet kurmaya çalışıyoruz iyi bilmemiz lazım” dedi.

Arıklı 2004 yılında KKTC’de ki tarih kitaplarının CTP’li Eğitim Bakanı tarafından yeniden yazdırıldığını, Milli mücadelenin çocuklarımıza anlatılmadığını söyleyerek UBP ve DP gibi milli davaya bağlı olduğunu iddia eden siyasi partilerin 13 yıldan beridir bu tarih kitaplarına dokunmadıklarını söyledi. Arıklı; “Tarihimizi çocuklarımıza anlatmak ve öğretmek zorundayız. Rum mezalimini ve Rumların ideallerini çocuklarımıza anlatmaktan kaçınarak problemi ortadan kaldırmış olmuyoruz ki?” dedi.

Erken seçim konusunu da değerlendiren Arıklı, %10 luk bir oy oranının YDP için başarı olmadığını belirterek şunları söyledi; “Anketler YDP %10 larda gösteriyor. Bu oran bizim için bir başarı değildir. YDP’nin oy potansiyeli %40’ların üzerindedir. Bu potansiyele ulaşıp ulaşmamama bizim elimizdedir. YDP’ye gönül verenler ya bizi iktidarın güçlü ortağı yapacak, ya da koalisyonun küçük ama işlevsiz bir partisi yapacak. Şu anda siyasi partiler içinde en faal parti biziz. Haftada birkaç köy ziyaretimiz var. Bahar ile birlikte kitle toplantılarımız başlayacak. Zaman bizim lehimize çalışıyor” dedi.  

Editör: TE Bilisim