2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Yaveri, Emekli Albay Savaş Dağlı, Kuzey Kıbrıs’ta FETÖ’nün olmadığı teorisine inanmadığını, mutlaka uzantıları olduğunu söyledi.


Emekli Albay Dağlı, “Çünkü bizim ülkemiz aslında bol özgürlüklü, kimsenin kimseye çok karışmadığı bir yer. Tanınmamışlık nedeniyle burada yapılacak faaliyetler kimse tarafından incitilmeden devam edebilir” dedi.


Dağlı, “İki Sivil Savunma eski Başkanı da tutuklandı. Sivil Savunma Başkanı olmak bu ülkede önemli bir görevdir. Üst düzeydir, dolayısıyla onların da yardımıyla burada bu örgütlenmenin var olduğuna ben inanırım” diye konuştu.


Kuzey Kıbrıs’ta iyi bir istihbarat ağı olduğunu kaydeden Dağlı, Bakanlar Kurulu’nun FETÖ/PDY’nin terör örgütü listesine alınması kararının bu tür faaliyetleri suç kabul eden yasalar olmadığı için anlamsız olduğunu belirtti.


Emekli Albay Savaş Dağlı, Türkiye’deki darbe girişiminin kendisi için sürpriz bir gelişme olduğunu söyleyerek, bunun Türkiye’nin sınırlarını değiştirmeye yönelik bir hareket olduğunu söyledi.

AYRINTILAR YENİ DÜZEN'DE
www.kibrispostasi.com/index.php/cat/91/news/196924/PageName/EGITIM
Editör: TE Bilisim