TAK Müdürü Doçent Doktor Neriman Saygılı ile kurum çalışanlarından bir grup, bugün, Terzioğlu’nun Beylerbeyi’nde yaşayan eşi Seder Terzioğlu ile kızı Hande Terzioğlu’nu ziyaret etti.

Terzioğlu’nun TAK’a yaptığı hizmetler, emek ve çabaları ile başarılarının anlatıldığı ziyarette, Müdür Saygılı tarafından Seder Terzioğlu’na buket takdim edildi.

Said Arif Terzioğlu, 11 Kasım 1988’de geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitirmiş ve doğum yeri olan İstanbul Emirgan’da toprağa verilmişti.

Terzioğlu’nun mezarının İstanbul’da olması dolayısıyla geleneksel anma töreni Beylerbeyi’ndeki evinde gerçekleştiriliyor. Said Arif Terzioğlu için, ailesi, bugün Doğanköy Camii’nde mevlit de okutacak.

SAYGILI : “VERİLEN EMEKLER UNUTULMADI”

TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı, ziyarette yaptığı konuşmada, kuruma geçmişte hizmet ve emekler verenlerin unutulmadığını belirtti.

Terzioğlu’nun, kuruma önemli katkılar sağladığını ve kurucusu olduğunu anımsatan Saygılı, onu ölümünün 28’inci yıldönümünde bir kez daha saygıyla andıklarını ifade etti.

Saygılı, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve TAK’ın merhum müdürlerinden gazeteci Kemal Aşık’ı da rahmetle andıklarını, hizmetlerinin unutulmadığını söyledi.

TAK’ın bugün tüm eksiklik ve sorunlarına rağmen en iyi hizmeti vermeye çalıştığını söyleyen Saygılı, kurumun Kıbrıs Türk halkının sesi olmaya devam edeceğini vurguladı.

TERZİOĞLU: “KIBRISLI TÜRKLERİN SESİNİN DUYURDU”

Said Arif Terzioğlu’nun eşi Seder Terzioğlu ise, merhum eşinin TAK’ın kurulması sırasında verdiği emekleri anlatarak, kurumun daha iyi çalışması amacıyla evindeki eşyaları dahi kullanıma verdiğini kaydetti.

Eşinin Kıbrıs’ı çok sevdiğini, zor yıllarda Kıbrıslı Türklerin sesinin duyurulmasında katkıları bulunduğunu anlatan Seder Terzioğlu, 74 yılında Kıbrıs’ta yaşananların dünyaya duyurulmasında eşinin önemli rol oynadığını, çektiği fotoğraflarla yaşananları yansıttığını vurguladı.

Geçmişi unutmamak gerektiğine işaret eden Terzioğlu, geçmişini unutanların geleceklerini kuramayacaklarını belirtti.
Editör: TE Bilisim