Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’nin 41’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Dernek yetkililerini kabul etti.

Kabulde konuşan Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, 41 yıl önce kurulmuş olması ve gösterdiği faaliyetlerden dolayı Dernek yetkililerini kutlayarak, “keşke hiç kurulmasaydı. Hiç şehit verilmeseydi, gazi olunmasaydı” dedi.

Derneğin, şehitlerin resimlerini ve kayıtlarını toplayarak görme imkanı vermesinin önemine dikkat çeken Taçoy, Derneğin yapmış olduğu faaliyetlerden gurur duyduğunu kaydetti.

Yavuz Çıkarma plajındaki anıtta kayma olduğunun bilindiğini ve gerekli mühendislik çalışmalarının başlatıldığını dile getiren Taçoy, buradaki çalışmaların en kısa zamanda tamamlanacağını belirtti.

Bu yıl ayrıca Çanakkale şehitlerinin 100’üncü yılı olmasından dolayı da pul serisinin bu doğrultuda çıkacağını ifade eden Taçoy, ileriki zamanlarda uygun olunduğu takdirde şehitlerin de pul dizisinin çıkabileceğini söyledi.

Bu yıl özellikle ölümlü trafik kazalarının sıfıra indirgenmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını dile getiren Taçoy, bu topraklarda yaşayanların daha güvenli, rahat ve iyi yaşamaları için gerekli adımların atılacağını belirtti.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan ise, Derneğin kuruluşunun 41’inci yılı dolayısıyla kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan Bakan Taçoy’a ziyaret gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını kaydetti.

Dernek hakkında bilgiler de veren Ersan, Bakan Taçoy’a ayrıca plaket takdim etti. 
Editör: TE Bilisim