Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Alayköy ile Türkeli arasındaki yolun tamir ve kaplama çalışmalarını yerinde inceledi.

Türkiye Cumhuriyeti (TC) Yardım Heyeti’nin desteği, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Alayköy Belediyesi’nin işbirliğinde, Karayolları Dairesi ekipleri tarafından tamir edilecek yolla ilgili değerlendirmede bulunan Taçoy, Bakanlığın bazı yol projeleri hakkında açıklama da yaptı.

Alayköy-Türkeli yolundaki sıkıntıları bu güzergâhı kullandığı zamanlarda gözlemlediğini, halktan da bu konuda birçok şikâyet aldıklarını aktaran Taçoy, “Genelde tüm yolların bakıma ihtiyacı var. En kötülerinden gitmek suretiyle bazı yollarda yamalama, bazılarında ise yeniden yapılandırmalar söz konusu” dedi.

GÖNYELİ-BOĞAZ YOLUNUN TAMİRİ GÜNDEMDE

Bakan Taçoy önümüzdeki ayın başında halkın şikâyetlerine neden olan Gönyeli-Boğaz yolunun da yeniden yapılandırılacağını açıkladı.

Ülke genelinde verilen bazı hizmetlerin Karayolları Dairesi ekipleri tarafından yürütüldüğünü, bazıları için de ihaleye çıkıldığını ve özel sektörden hizmet satın alındığını belirten Taçoy, Alayköy- Türkeli ve Kumyalı yollarının Karayolları Dairesi ekipleri tarafından yapıldığını anımsattı.

Taçoy, Gönyeli-Boğaz arasındaki yol için ihaleye çıkılacağını belirtti.

Hasan Taçoy, Lavinium Sitesi olarak bilinen yerdeki yolun asfaltlanmasının da en baştaki çalışmalar arasında yer aldığını vurguladı.

ERDURAN: “BU YOL İÇİN YAKLAŞIK 650 BİN TL HARCANACAK”

Öte yandan Bakan Taçoy’a incelemeleri sırasında eşlik eden Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran ile Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy da konuyla ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu.

Proje ile ilgili bilgi veren Erduran, 4 kilometre 75 metre uzunluğundaki yolun 6 metre genişliğinde 3’üncü sınıf bir köy yolu haline getirileceğini söyledi.

Asfalt kaplaması bittikten sonra yolun çizileceğini ve levhaların konulacağını söyleyen Erduran, bu yol için yaklaşık 650 bin TL harcanacağını kaydetti.

MANİSOY: “BU YOL YILLARDIR BOZUKTU”

Alayköy Belediye Başkanı Manisoy ise açıklamasında TC Yardım Heyeti ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na teşekkür etti.

Askeri birliklerin ve halkın kullandığı bu yolun yıllardır bozuk olduğuna dikkat çeken ve bu konuyu birçok kez dile getirdiklerini anımsatan Manisoy, “Bu Alayköy’ün yılladır beklediği bir çalışmaydı, memnunuz” dedi. 
Editör: TE Bilisim