Türkiye Cumhuriyeti’nin 91’nci Kuruluş yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamakta olduğumuz bugünlerde, Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucu olduğunu herkesin bir kez daha hatırlaması gerektiğini düşünüyorum.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak kendimize örnek aldığımız bu ulvi Cumhuriyet, attığımız her adımda tarihi gelişimi ve özellikle de son dönemdeki dünya çapında takdir gören ilerlemesi ile bizlere örnek olmaktadır.
Cumhuriyetimizin 91’nci yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içerisinde olduğunu görmek bizlere her zamanki gibi güven ve tarifi imkansız bir mutluluk vermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramınızı yürekten en kalbi sevgilerimle kutluyorum.

Hasan Taçoy 
Editör: TE Bilisim