Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Kenan Arifoğlu’nun yönetim kurulu adına yaptığı açıklamaya göre, toplantıda; Avrupa’daki ihtisas eğitimleri, çalışma koşulları, oncall hekimlerin durumları, hekimlerin Avrupa ülkeleri arasındaki maaş farklarından dolayı göç etmeleri, bazı ülkelerin maaşı düşük ülkelerden sürekli hekim akışına izin vererek kendi eğittikleri hekim sayısını kısıtlamaları, sağlıktaki özelleştirmenin etkileri ve son altı ay içerisinde üye Avrupa’daki birlik ve sendikaların raporları sunuldu.

Toplantıda, KKTC’deki son altı ay içerişinde gelişen olayların da tartışıldığı ve ne tür çözümler olabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Genel anlamda sağlıktaki sorunların benzer olduğu, özelleştirmenin sağlık üzerine etkileri ve doktorlar üzerine etkilerinin ayni olduğu, giderek hekimlerin daha az özlük hakları ile daha fazla çalıştırılmaya zorlandığı gözlemlendi. Bunun yanında tıp eğitimi ve ihtisas eğitimlerinde Avrupa ülkelerinde benzer problemler olduğu, doktorların yeterli eğitim alamadıkları belirtildi. Bundan dolayı bazı ülkelerde eğitim veren kurumların kapatıldığı bildirildi.”

Editör: TE Bilisim