Girne bölgesinde bazı UBP’li belediye başkanlarının bazı adaylara yönelik destek açıklamalarıile Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün bugün bir gazetede Eroğlu aleyhine başka adayın yanındaymış gibi verilen fotoğrafı ardından belediye meclis üyeleriyle bir araya gelerek toplanan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü açıklama yaptı.
Güngördü, “Net olarak ifade edeyim ki iki dönemdir benim yanımda olan Eroğlu’nun yanında olduğumu belirteyim. Zaten bunu şehirde herkes bilir… Yeniden telaffuz etmeye gerek dahi duymuyorum” dedi.
Nidai Güngördü: “Tabi ki Eroğlu…”
Güngördüşöyle konuştu; “Ben 2010 yılında belediye başkan adayı oldum. O dönemde de adaylığım esnasında da gerçekten UBP meclis üyeleri ve Girne ilçe teşkilatıyla çok iyi bir çalışma yaptık ve hakikaten kazanabileceğimiz bir seçimi bazı hadiseler nedeniyle kaybettik. Hâlbuki o 2010 seçimlerini kazanabilirdik. Daha sonra ben Nidai olarak hiçbir zaman arkadaşlarımdan kopmadım.
2014 seçimlerinde de değişen tüm koşulları dikkate alarak Girne halkının eğilimi neticesi bağımsız aday oldum ama UBP’deki meclis üyeleri dâhil hiç kimse bunu yanlış anlamadı. Amacımız belediyede var olan kötü gidişi ortadan kaldırmak ve bize göre kentin ertelenen sorunlarını çözmek ve kentin ortak aklı oluşturmak, Meclis üyelerinin yönetimde daha aktif olmalarını sağlamak…
Sonuçta diğer siyasi partilerin adayları olmasına rağmen UBP’li meclis üyeleri ve ilçe teşkilatının desteğiyle bu seçimi aldık. Dolaysıyla da benim vefa borcu hissettiğim insanlar var. Bunu bir çırpıda elimin tersiyle itmem, unutmam mümkün değil… 4 yıl boyunca, benim dışarıda kaldığım görevden uzaklaştırıldığım dönem boyunca bana kucak açan insanları unutmam mümkün değil…”
“Şehirde herkes bilir…”
Göngördü sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugün hem vicdanen hem ahlaken yapmam gereken işler olduğunun farkındayım. Bizim bölgemizde bilindiği gibi bir hareketlilik yaşandı. Bazı belediye başkanları bir aday lehine taraf aldı… Bügün de beni üzen bir hadise ki, bir gazetede benim fotoğrafım adaylardan biriyle yan yana çıkarıldı. Ben bu kentin belediye başkanıyım. Her siyasi partinin herhangi bir temsilcisi geldiğinde ağırlarız.
Ayrıca tüm cumhurbaşkanıadaylarını eşit mesafede ağırladım. Eşit davrandım. Bugün çıkan haber sanki de benim bir aday lehinde hareket etmişim gibi verdi.
Net olarak ifade edeyim ki 2 dönemdir benim yanımda olan Derviş Eroğlu’nun yanında olduğumu belirteyim. Zaten bunu şehirde herkes bilir. Yeniden telaffuz etmeye gerek olmadığına inanırım ama dün bölgede yaşanan hareketlilik nedeniyle de bunu ifade ediyorum…”
Celal Özbekoğlu: “Eroğlu’nun seçimi ilk turdan kazanacağına inanıyoruz”
UBP Meclis üyelerinden Özben Kalfa, Ali Tektan, Hakan Onurlu, Seran Kâşif ile toplantıya telefonla katılan Burcu Karakaya ve DP-UG’li Meclis üyesi Hatice Aşık adına konuşan UBP Meclis Üyesi Celal Özbekoğlu ise Eroğlu’nun ilk turdan seçimi kazanacağına dair kuvvetli inancını dile getirdi.
Özbekoğluşöyle dedi; “1994’ten beri meclis üyeliği yapıyorum ve UBP’li olmaktan gurur duyarım. Bu dönem de her zaman olduğu gibi devleti kuran Derviş Bey’in yanında olduğumuzu ve hiçbir zaman yanından ayrılmadığımızı ifade etmek isterim.
UBP gibi büyük ve köklü bir partinin parçalanacağına inanmıyoruz, parti dimdik ayaktadır ve bu Derviş Bey’in sayesinde olmuştur. Derviş Eroğlu’nun seçimi ilk turdan kazanacağına inanıyoruz. Tüm arkadaşlarımız da bu kanaattedir. Son 24 saat kala çıkan bazı dedikodular bizi çok üzmüştür…. İlk turda bu işi bitiriyoruz.”
“Bazıbelediye Başkanlarının hareketinin UBP Girne’ye etkisi sizce nasıl olur?”sorusuna karşılık ise Özbekoğlu “Hiçbir etkisi olmaz. Çünkü bir UBP’lİ kökten UBP’lidir. Hiçbir zaman kararını değiştirmez ve yürekten bağlıdır. Toz, kayaya tesir etmez…”
Editör: TE Bilisim