Etkinlikte Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, SÜTEK Yönetim Kurulu Başkanı Halil Orun, Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği Başkanı Candan Avunduk  ve Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa  Naimoğluları da yer aldı.

Büyük Han’ı ziyaret edenlere pide arası hellim ikram edilen etkinlikte,  Atatürk İlkokulu ve Arabahmet İlkokulu’ndan gelen öğrencilere ayrıca süt ve ayran dağıtıldı, çocuklara yönelik çeşitli eğlence aktivitelerine yer verildi.

NAİMOĞULLARI

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa  Naimoğluları hükümet politikalarını eleştirerek, sütün üreticilerin hangi sıkıntılı süreçlerden geçilerek üretildiğini anlayarak içilmesi gerektiğini söyledi.

AVUNDUK

Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği (SÜİB) Başkanı Candan Avunduk da her nevi süt ürününü işleyip piyasaya sürenlerin süt ürünleri imalatçıları olduğunu kaydederek, sağlıklı ve kaliteli ürünlerin en yüksek standartta tüketiciyle buluştuğunu söyledi.

Avunduk yerli ürünlerin kullanılması çağrısında da bulundu.

ÇAVUŞOĞLU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da hellimi bugün bilenlere ve bilmeyenlere tattırdıklarını söyleyerek, süt kalitesi, hijyen standartlarına uyum, tescile uygun üretimin Bakanlığın olmazsa olmazları arasında olduğunu kaydetti.

Çiftçinin kaba ot ve arpa sıkıntısının bilincinde olduğunu belirten Çavuşoğlu, son 1 yılda sektör temsilcileriyle ortak bir yol aldıklarını, sütün yağ oranı, somatik hücre, ödeme koşullarının iyileştirilmesi, soğuk zincir, soğutma tankı ve sağım pompalarına yatırım yapıldığını ifade etti.

Hayvancılığın en verimli şekilde yapılmasını önemsediklerini kaydeden Çavuşoğlu, ayrıca sağlıklı nesiller yetişmesinde ailelerin ve devletin süte verdiği önemin büyük olduğuna işaret etti.

BEROVA

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, güzel bir gün yaşandığını kaydederek bu sabah Bayraktar Ortaokulu’nun yeni binasının açılışının yapıldığını hatırlattı.

Sütün insan yaşamındaki yerine ve önemine işaret eden Berova, MEB ve Tarım Bakanlığı işbirliğiyle anlamlı etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Berova sütün bolca tüketilmesinin, sağlıklı nesiller yetişmesi ve sağlıklı bir yaşam sürdürülmesi adına önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim