Sürdürülebilir Avcılık İnisiyatifi, Merkezi Av Komisyonu Başkanı ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik’i ziyaret etti.

İçişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre ziyarette, Alicik’e inisiyatifin uzun ve kısa vadeli önerileri aktarıldı

Ziyarette inisiyatif adına konuşan Sait Zeki Avcı, ‘Sürdürülebilir Avcılık’ konusunda zararlılarla mücadele, tarımsal faaliyetler, av haritası, av bölgeleri, tarihleri, ava götürülen köpek sayısı, av bölgelerine giriş saatleri ve tüfek taşıma izinleri gibi konularda kısa vadeli önerileri olduğunu söyledi.

Avcı, ayrıca yapay suluklar, zirai ilaçlar, eğitim, sınavlar, av korucuların statüleri, mevcut av yasasının tadili ve kekliklerin adaptasyonu gibi konulardaki uzun vadeli önerilerini de aktardıklarını belirtti.

ALİCİK

Merkez, Av Komisyonu Başkanı ve Bakanlık Müsteşarı Hasan Alicik ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “sürdürülebilirlik” olgusunun özelde tarımsal, genelde insanın sosyal ve ekonomik faaliyetleriyle doğrudan ilgili olduğunu belirtti.

Bu nedenle sürdürülebilirliğin sadece avcılıkla değil, çevre ve toplumsal gelişmeyle birlikte ele alınması gerektiğini vurguladı.

Alicik şunları ifade etti:

“İnisiyatif tarafından ortaya konan öneriler aslında avcılık camiasının uzun süredir tartıştığı konularla örtüşüyor. Avcılık her geçen gün düşünsel anlamda olgunlaşıyor. Bu çerçevede ortaya çıkan yapıcı fikirler eyleme dönüştürüldüğü oranda sürdürülebilirlik ilkesi hayat bulacak. Merkezi Av Komisyonu farklı inisiyatif ve örgütlerden gelecek fikirleri de değerlendirecek, sürdürülebilirlik olgusunun gelişmesine ve hayat bulmasına katkı yapacak.” 
Editör: TE Bilisim